dinsdag 9 november 2010
Helmond: Politie arresteert overvaller met hulp van burger
De politie heeft maandagmiddag rond 16.00 uur een 19-jarige man uit Deurne aangehouden op de Mierloseweg. Hij zou kort daarvoor daar een overval gepleegd hebben op een tankstation. De man bedreigde een 58-jarige pompstationhouder met een mes. Een motoragent reed op dat moment voorbij het tankstation en zag dat er wat gaande was. Toen hij zijn motor keerde, werd hij door verschillende getuigen geattendeerd op de overval. De verdachte liep vervolgens naar buiten en rende weg. De motoragent rende achter de man aan. Een oplettende automobilist verleende hulp en reed met zijn auto achter de overvaller aan. Op het grasveld vlakbij het tankstation kon de man aangehouden worden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt jongens op gestolen scooter met hulp van alerte burgers
De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op de Dierdonklaan. Een agent zag de twee daar kort daarvoor op een bromfiets rijden. De 14-jarige bijrijder droeg geen helm. Toen de agent het stel wilde controleren, werd de bromfiets op de grond gegooid en gingen de jongens er vandoor. Een politieman in vrije tijd zag de jongens rennen en kon de 16-jarige verdachte aanhouden. Een oplettende wijkbewoner leverde vervolgens de 14-jarige jongen bij de agent af. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt verstuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie arresteert woninginbrekers
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.45 uur twee Helmonders van 17 en 19 buiten heterdaad aangehouden in hun woningen in het centrum. Zij worden ervan verdacht op 1 november ingebroken te hebben in een woning aan het Tubapad. Uit de woning werden laptops weggenomen. Na onderzoek konden de twee aangehouden worden. Het stel is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt verdachte op gestolen snorfiets aan
De politie heeft maandagavond rond 23.15 uur een 26-jarige snorfietser uit Helmond aangehouden op het Zonnehof. Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor over het Binderseind rijden. De man negeerde een rood verkeerslicht en reed met hoge snelheid verder. Na een korte achtervolging konden de agenten de man aanhouden. Bij controle bleek dat de snorfiets op 15 mei gestolen was op het Ridderplein in Gemert. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie rolt hennepkwekerij op
De politie heeft dinsdagmorgen rond 9.30 uur een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Zwaanstraat. De politie had informatie dat er in de woning een kwekerij aanwezig zou zijn en viel daarom dinsdagochtend binnen. In de woning werd inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal nam de politie 374 plantjes en de bijbehorende kweekapparatuur in beslag. Dat zal worden vernietigd. De 56-jarige bewoonster is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijzen in van hardrijders op de N2
De politie vorderde maandag op de N2 binnen Eindhoven de rijbewijzen in van automobilisten die de maximum toegestane snelheid van 80 km/u fors overschreden. Om 11.10 uur werd het rijbewijs van een 34-jarige automobiliste uit Lommel (Bel.) ingevorderd vanwege de snelheid. Zij reed 145 km/u. Omstreeks 13.40 uur werd een 27-jarige automobilist uit Gierle (Bel.) staande gehouden. Hij reed 133 km/u. Hetzelfde overkwam een 30-jarige automobilist uit Geldrop. Hij werd omstreeks 19.44 uur aan de kant van de weg gezet omdat hij 135 km/u reed. Tegen hen wordt tevens proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.    

Bladel: Politie haalt asociale automobilist van de weg en vordert rijbewijs in
De politie vorderde maandagmorgen omstreeks 6.45 uur het rijbewijs in van een 24-jarige automobilist uit Reusel. Dat gebeurde op de Berkevenseweg waar hij door de politie staande werd gehouden. Aanleiding was zijn roekeloze rijgedrag. Kort daarvoor reed de automobilist op de N284 richting Eersel. In Hapert kruist hij de Industrieweg. Omdat het verkeer voor hem stilstaat besluit hij de voertuigen  voor hem in te halen. Dit doet hij door de linker weghelft te gebruiken, bestemd voor het tegemoetkomend verkeer. Hiervoor doorkruist hij een dubbele doorgetrokken streep, maakt gebruik van een voorsorteervak dat is bedoeld voor het tegemoetkomende verkeer en maakt gebruik van een verdrijvingsvlak. Hij rijdt daarbij ruim 135 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Zowel het tegemoetkomend verkeer als het verkeer achter hem moest afremmen om een aanrijding te voorkomen. De politie kreeg onlangs diverse meldingen van weggebruikers die zich ernstig stoorden aan het asociale en verkeergevaarlijke weggedrag van de automobilist. Op basis hiervan besloot de politie gericht te surveilleren. Naast invordering van het rijbewijs wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers