dinsdag 9 november 2010
Bestuurder dodelijke aanrijding aangehouden
Heesch/Heeswijk-Dinther - De politie heeft dinsdagmorgen vroeg een 34-jarige man uit Heesch aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijke aanrijding op woensdagmorgen 27 oktober jl in Heeswijk-Dinther. Rond 03.30 uur die ochtend reed een auto tegen een boom op de Gouverneursweg. Agenten troffen het voertuig aan in een sloot. Twee inzittenden werden gewond in de nabijheid van de auto aangetroffen. De 39-jarige Ossenaar werd direct gereanimeerd maar overleed ter plekke. De andere man, een 31-jarige Ossenaar, raakte gewond en werd aangehouden. De recherche onderzocht wie de auto bestuurd had. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat een 34-jarige man uit Heesch de vermoedelijke bestuurder van de auto is geweest ten tijde van de aanrijding. Hierop werd hij dinsdagmorgen aangehouden. Hij is inverzekering gesteld voor verder onderzoek.

Toedracht
Iets eerder die nacht had een getuige gemeld dat er in de omgeving van de Emmastraat in Middelrode enkele mannen rondliepen die met zaklampen in auto's schenen. De getuige vermoedde dat er misschien wel ingebroken zou gaan worden. Verschillenden surveillance-eenheden zette de omgeving af om de mannen te betrappen. Kort daarop reed een auto met meerdere personen weg. De auto werd korte tijd achtervolgd door de politie en aan de bestuurder werd een stopteken gegeven. Dat werd genegeerd door de bestuurder die er van door ging. De achtervolging werd gestaakt en er werd in de omgeving naar de auto gezocht. Een surveillance-eenheid trof de auto in een sloot aan. De afdeling Verkeersongevallen Analyse heeft een uitgebreid onderzoek verricht.

Bestuurder rijdt door na aanrijding, getuigen gezocht
Oss - De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte BMW die maandagmorgen rond 10.15 uur een 14-jarig meisje uit Oss aanreed. Dat gebeurde op de Hertogensingel. Het kind stak te voet de weg over in de richting van het centrum. Ze keek naar links en zag een paar honderd meter verderop een zwarte auto aankomen. Het voertuig kwam uit de richting van het centrum. Toen het meisje halverwege de weg was zag ze dat de auto ineens heel dichtbij was. Ze versnelde haar pas, maar de bestuurder gaf op dat moment ook extra gas. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij het meisje op de motorkap terecht kwam. Ze rolde van de motorkap op de grond. De automobilist keek naar haar, maar reed vervolgens weg in de richting van de Zaltbommelseweg. Een omstander ving het kind op. Ze hield kneuzingen over aan de aanrijding. De automobilist reed in een zwarte BMW, type X5. Het voertuig had blinkende velgen. De bestuurder was een blanke man, rond de 30 jaar met blonde stekels.
De bestuurder heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Hij wordt verzocht dat alsnog te doen. Ook getuigen van de aanrijding worden opgeroepen om zich te melden bij de politie in Oss via: 0900-8844 of anoniem via 'M': 0800-7000.

Mannen aangehouden na korte achtervolging
Nistelrode - De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur twee Eindhovenaren (21 en 23 jaar) en een 30-jarige man uit Veghel aangehouden op de Noorderbaan. Agenten zagen een auto rijden op de A50 in de richting van Oss. Daarin zaten de drie mannen. De politiemensen wilden de auto en inzittenden controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Die stopte echter niet, maar ging ervandoor. Na een korte achtervolging nam de bestuurder de afrit Nistelrode, hij reed rechtdoor en kwam met de zijkant van zijn auto in aanraking met een hekwerk. Hierna konden de mannen worden aangehouden. Ze zijn ingesloten. De 21-jarige Eindhovenaar bleek een gripzakje wiet op zak te hebben. Dat is in beslag genomen.

Aanhouding voor flessentrekkerij
Biezenmortel - De politie heeft maandagavond rond 18.15 uur een 54-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De vrouw verbleef al drie weken in een bed en breakfast en betaalde de rekening niet. Die was ondertussen opgelopen tot ruim 800 euro. De eigenaar waarschuwde de politie en die hield de vrouw aan voor flessentrekkerij. Ze zou bij meer slaap- en horecagelegenheden in de regio rekeningen hebben openstaan. De vrouw staat bij de politie bekend als veelpleger. Ze is inverzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man moet nog zitten
's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagavond rond 23.45 uur een 23-jarige Bosschenaar aangehouden op de Zuid-Willemsvaart. Hij had nog een openstaande celstraf van 17 dagen en een openstaande geldboete van 168,75 euro. De Bosschenaar is ingesloten.

Twee mannen in winkel aangehouden
's-Hertogenbosch - Een oplettende beveiligingsbeambte van een supermarkt in de Arena heeft maandagavond om kwart voor acht een 43-jarige Bosschenaar aangehouden voor huisvredebreuk. De beveiligingsbeambte had de man zien lopen en herkende hem van een eerder aan hem uitgereikt winkelverbod. De man werd aangehouden door de beambte en de politie werd gebeld. Voordat de politie arriveerde bedreigde de verdachte de beveiligingsmedewerker. Op hetzelfde moment werden twee andere mannen, vermoedelijk bekenden van de verdachte, betrapt op het stelen van enkele blikjes. Een winkelmedewerker sprak de mannen aan. Een van mannen duwde de medeweker weg en rende er van door. De winkelbedienden kon de andere verdachte, 30 jaar uit Boxtel, vastpakken en aan de politie overdragen. De verdachten zijn naar het bureau gebracht. De politie denkt de derde verdachte snel te kunnen aanhouden.

Verkeerscontroles
Vlijmen, Drunen en Heusden - De politie van het team Heusden heeft maandag tussen drie uur en half tien op meerdere locaties in hun teamgebied controles gehouden. Er werd op snelheid gecontroleerd op de Nassaulaan (50km) in Vlijmen, de  Admiraalsweg (50km), Torenstraat (50km) en Statenlaan (50km) in Drunen en Polderweg(60km) in Heusden
In totaal werden er 150 voertuigen gecontroleerd. Op de Nassaulaan en Torenstraat werden geen overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid op de Polderweg 93 km/u (33 km te hard). Hoogst gemeten snelheid op Admiraalsweg was 66 km/u (16 km te hard) en de hoogst gemeten snelheid op de Statenlaan was 76km/u (23 te hard). Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm, voor het inrijden van eenrichtingsweg, voor het negeren van een inrijverbod, voor het parkeren op het trottoir en drie voor defecte verlichting van een fiets.

Getuigen van ernstige aanrijding gezocht
Boekel - De politie is op zoek naar de dader maar ook naar getuigen van een ernstige aanrijding afgelopen zondagmorgen 7 november om 14.30 uur op de Peelstraat. Twee voetgangers, een 60- jarige man uit Geffen en een 51- jarige vrouw uit Oss, zijn op dat tijdstip geschept door een onbekend gebleven voertuig. De twee slachtoffers liepen op de Peelstraat in de richting van de Runstraat (N605). Op dat moment werden ze vanachter aangereden door een auto. De slachtoffers werden enkele meters meegenomen op de motorkap. De bestuurder remde waardoor de slachtoffers op de grond vielen. De bestuurder reed door. Enkele mensen waren getuige van de aanrijding maar konden geen nauwkeurige beschrijving geven van de auto of de bestuurder. De slachtoffers zijn met meerdere botbreuken en verdere verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar vraagt hierbij de hulp van mensen die iets van deze aanrijding af weten. De auto, vermoedelijk een middenklasser, moet schade aan de voorzijde hebben en op de motorkap. Iemand die in zijn omgeving een auto herkent met soortgelijke schade wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Veghel. Misschien dat getuigen op het moment van de aanrijding in de omgeving een auto gezien hebben worden ook verzocht te bellen met de politie in Veghel via nummer 0900-8844.
Het is ook mogelijk om tips anoniem door te geven via "M" op nummer 0800-7000

Weer Bosschenaren aangehouden voor inbraken
's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmorgen vroeg drie Bosschenaren (16, 18 en 19 jaar) aangehouden in hun woningen. Het drietal wordt verdacht van het plegen van een aantal woninginbraken in 's-Hertogenbosch. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Woensdag 3 november j.l. werden in hetzelfde onderzoek al drie Bosschenaren van 15,18 en 19 jaar aangehouden. De recherche zet het onderzoek voort, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bromfietser gewond
's-Hertogenbosch - Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Triniteitstraat is dinsdagmiddag een 16-jarige meisje uit Vlijmen gewond geraakt. Het slachtoffer reed op haar bromfiets met achterop een vriendin, 15 jaar uit 's-Hertogenbosch,  in de richting van de Hekellaan. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto rijden bestuurd door een 36-jarige man uit Rijswijk (ZH). Volgens die bestuurder remde het meisje op de bromfiets. Door onbekende oorzaak kwam ze ten val met haar bromfiets. Het meisje gleed tegen het voorwiel aan van de auto en de bromfiets raakte de auto aan de zijkant. Het meisje raakte daarbij gewond. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers