vrijdag 26 november 2010
Eindhoven: Politie houdt verdachte aan in onderzoek dodelijke schietpartij
De politie heeft donderdagavond in een woning in Sneek een 29-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 16 november op de Venuslaan in Eindhoven. Hierbij kwam een 28-jarige Eindhovenaar om het leven (zie extra persbericht van 17 november 2010). De aangehouden man is in verzekering gesteld. Het rechercheteam gaat op volle sterkte verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Mierlo: Politie houdt verdachte van brandstichting aan
De politie heeft woensdagavond rond 21.15 uur een 40-jarige man uit Mierlo aangehouden op de Tramweg. Hij wordt verdacht van brandstichting bij meerdere auto's. Een oplettende burger belde de politie toen hij daar een automobilist met gedoofde lichten de straat in zag rijden. De man stopte en parkeerde zijn voertuig achter een andere auto. Vervolgens bleef hij in de auto zitten. Omdat de melder het niet vertrouwde, belde hij de politie. Na een onderzoek ter plaatse werd de man aangehouden. Ook werd zijn auto in beslag genomen voor onderzoek.
Tussen vrijdag 19 november en donderdagavond 25 november vonden in totaal 13 autobranden plaats (zie ook het 2e persbericht van donderdag 25 november). Donderdagavond rond 19.30 uur vond een autobrand plaats op de Kersenstraat. Kort daarna, rond 20.00 uur, stond een auto op de Molenhoek in brand. Beide autobranden werden door oplettende buurtbewoners geblust.
De politie verstuurde eerder een SMS-Alert en waarschuwde bewoners alert te zijn en te bellen bij verdachte omstandigheden. Ook werd extra gesurveilleerd.
De politie is op zoek naar getuigen van de autobranden of mensen die iets verdachts gezien hebben. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Geldrop-Mierlo via het nummer 0900-8844. Anoniem mag ook via 0800-7000.

Eindhoven: Politie vindt amfetamine in woning verdachte
De politie heeft donderdagmiddag twee-en-een-halve kilo amfetamine aangetroffen in de woning van een eerder aangehouden verdachte. De 40-jarige Eindhovenaar werd woensdagavond rond 18.15 uur opgepakt op de Tongelresestraat (zie 1e persbericht van donderdag 25 november). Bij een huiszoeking in zijn woning vonden agenten de verdovende middelen. De Eindhovenaar zit nog vast. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling, mishandeling en bedreiging
De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.15 uur op het Willaertplein een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling, bedreiging en mishandeling. Even daarvoor zou hij ruzie hebben gekregen met zijn 35-jarige ex. Dat gebeurde in haar woning in Gestel. Haar 16-jarige dochter die tussenbeide wilde komen zou door de verdachte in het gezicht geslagen zijn. Daarbij zou hij de twee vrouwen hebben bedreigd. In de woning had hij ook vernielingen aangericht.  Toen de gealarmeerde politie arriveerde, had de man haar woning inmiddels verlaten. Aan de hand van een signalement kon hij even later op straat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het 16-jarige slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Helmond: Politie arresteert man voor verduistering
De politie heeft donderdagavond een 18-jarige Helmonder gearresteerd op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man wordt ervan verdacht dat hij al langere tijd geld wegnam uit de kassa van het bedrijf in Helmond Oost waar hij werkte. De eigenaar van dat bedrijf kwam donderdag naar het bureau om aangifte te doen, in gezelschap van de verdachte. Deze is verhoord en daarna heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt dronken automobilist aan
De politie heeft vrijdagmorgen om 5.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Doctor Klompelaan. De man viel surveillerende agenten op toen hij met zijn personenwagen met hoge snelheid over de Europaweg en de Mierloseweg reed. Op de Doctor Klompelaan stopte hij zijn voertuig. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had en de man is daarop aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van bijna 1,5 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Best: Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft donderdagavond om 21.40 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in het stadsdeel Woensel Noord. Hij zou eerder op de avond een 19-jarige man uit Berlicum hebben mishandeld op een parkeerplaats aan de Eindhovenseweg Zuid. Het slachtoffer werd daarbij enkele malen in het gezicht geslagen. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de verdachte worden aangehouden. Hij is meegnomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Gemert: Politie arresteert twee verdachten voor winkeldiefstal bij juwelier
De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur op de Heilige Geeststraat in Eindhoven twee mannen uit Polen (20 en 34 jaar oud) aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een winkeldiefstal bij een juwelier in Gemert op woensdag 24 november (voor meer details: zie het tweede persbericht van donderdag 25 november). Surveillerende agenten zagen in Eindhoven de mannen rijden in de wagen met het kenteken (SK669ZN) dat bij de winkeldiefstal door getuigen was gezien. Daarop zijn de mannen aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

Son: Politie houdt auto-inbreker aan met behulp van alerte burgers
De politie heeft donderdagavond rond 21.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Nieuwstraat. Wat eerder kreeg de politie een melding dat een 47-jarige man uit Son een auto-inbreker op heterdaad had betrapt op de hoek van de Nieuwstraat en de Heistraat. De man hing in een wagen door het portierraam dat vernield was. Bij het zien van de 47-jarige man ging de verdachte er vandoor. Samen met nog drie andere personen die voorbij kwamen werd de achtervolging in gezet. Die achtervolging leidde uiteindelijk naar een steeg die uitkomt in de Antoon van der Venstraat. Daar bedreigde de dader zijn vier achtervolgers met een mes. Hij stak één van hen, een 24-jarige man uit Son, daarbij in zijn heup. Die raakte slechts oppervlakkig gewond. Vervolgens ging de verdachte er opnieuw vandoor. Inmiddels hadden de achtervolgers ook de politie gewaarschuwd en met hun aanwijzingen kon die de verdachte wat later op de Nieuwstraat aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie arresteert dronken automobilist
De politie heeft vrijdagmorgen rond 4.15 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Moormanlaan. De man werd daar door surveillerende agenten achter het stuur van zijn auto aangetroffen waarvan de motor nog draaide. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Hij bleek een promillage van 1,35 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Valkenswaard: Politie zoekt getuigen van dubbele straatroof
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende straatroof rond 18.25 uur op het Deken Mandersplein. Rond 19.15 uur werd op de Karel Mollenstraat Zuid door vermoedelijk dezelfde dader opnieuw een straatroof gepleegd. Een 64-jarige vrouw uit Valkenswaard wilde rond 18.25 uur op het Deken Mandersplein in haar personenwagen stappen toen er plotseling een man achter haar stond. Hij bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de vrouw dat niet kon geven heeft hij haar sleutels uit haar handen gepakt en ging er vandoor richting de Waalreseweg. Wat later kreeg de politie een melding dat een 81-jarige man uit Valkenswaard op de Karel Mollenstraat Zuid was beroofd. Het slachtoffer liep daar toen hij door een man werd vast gepakt die hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Deze man eiste geld van het slachtoffer. Deze wist zich echter los te rukken en kon ontkomen. Omdat de signalementen in beide gevallen overeenkomen vermoedt de politie dat het om dezelfde dader gaat. Het signalement: Man, rond de 1.80 meter groot, blank en slank postuur. De man droeg een (wollen) muts en had een lange witte jas aan, tot over de heupen.
De politie zoekt getuigen van deze straatroven of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Eindhoven: Politie treft henneptoppen aan in kantoorpand
De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur vier zakken met henneptoppen aangetroffen in een kantoorpand aan de Jacob Frankaertweg. De politie had informatie dat in het pand een grote hoeveelheid softdrugs aanwezig was. Daarom werd vrijdagmiddag binnen gevallen. Daarbij werden dus inderdaad vier zakken met henneptoppen (exacte gewicht nog onbekend) aangetroffen. Die werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden euro's in beslag genomen. In het kantoorpand werd een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Politie arresteert verdachte van dubbele straatroof
De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.45 uur een man van 33 jaar aangehouden in zijn woning in Valkenswaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij donderdagavond in Valkenswaard twee straatroven heeft gepleegd (zie ook 1e persbericht van vrijdag 26 november). De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers