donderdag 18 november 2010
Vier inbrekers na achtervolging aangehouden
Veghel, Rosmalen - De politie heeft woensdagavond om ongeveer half zes twee mannen en twee vouwen aangehouden die kort daarvoor betrapt waren bij een inbraak in een woning in Veghel. Om kwart over vijf kwam een 24-jarige man thuis bij zijn woning in de Hendrikstraat in Veghel. Hij betrapte daar vier personen in zijn woning die aan het inbreken waren.  De inbrekers renden weg en hij achtervolgde ze door enkele brandgangen. Hierbij spoot één van de inbrekers pepperspray in zijn richting. Direct daarop zag hij een auto wegscheuren met de vier personen erin. Hij belde de politie die onder andere positie in nam langs de mogelijke vluchtrichting. Enkele minuten later zagen agenten op de N279 bij de Dungense brug een auto rijden soortgelijk aan de vluchtauto. Omdat er veel verkeer op de weg zat probeerde de agenten met het gebruik van optische- en geluidssignalen in de buurt van de auto te komen. De bestuurder van die auto ging er vandoor en reed het industrieterrein de Brand op. Daar werd de auto to stoppen bewogen en werden de vier inzittenden aangehouden. Het betrof een 33-jarige en een 38-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 17-jarige man uit die plaats. De vierde verdachte was 24 jaar en had geen officiële vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan en een pepperspray. Het viertal is aan het bureau in verzekering gesteld en de recherche gaat de zaak onderzoeken. Er wordt onder andere gekeken of ze voor meer inbraken in die omgeving in aanmerking komen. De aangever was verder niet gewond geraakt.

Mes inbeslaggenomen
's-Hertogenbosch - De politie heeft woensdagavond bij toeval een mes aangetroffen bij een man die zonder licht fietste in de stad. Twee agenten zagen een fietser in de Visstraat rijden zonder verlichting. Ze wilde hem daarvoor aanspreken toen de man er vandoor ging. Een paar straten verder konden ze hem te pakken krijgen. Om een bekeuring uit te schrijven vroegen ze de 29-jarige Bosschenaar naar zijn identiteitsbewijs. Die had hij niet bij zicht. Hij werd daarvoor aangehouden en naar het bureau gebracht. Aan het bureau kwam er een stiletto uit zijn zak die uiteraard direct inbeslaggenomen is. De man krijgt een proces-verbaal.

Aangehouden in gestolen auto
Heeswijk-Dinther - Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is donderdagmorgenvroeg, net na middernacht, op de Gouverneursweg aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Agenten zagen de auto rijden en wisten dat deze eerder de week bij een inbraak in de Hoofdstraat gestolen was. Ze dwongen de bestuurder te stoppen die direct aangehouden werd als verdacht van heling van de auto of van inbraak in de woning. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

Lichtgewonde na aanrijding
's- Hertogenbosch - Een 65-jarige Bosschenaar is woensdagmiddag rond 15.00 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de A59. De automobilist reed in de richting van Utrecht toen hij in de bocht naar de aansluiting met de A2 de macht over het stuur verloor. De auto kwam in de rechterberm, kwam tegen de vangrail en kwam vervolgens terug op het wegdek. De Bosschenaar had lichte verwondingen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.



Fietser gewond na aanrijding
Erp - Een 40-jarige fietser uit Veghel is woensdagmiddag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de T-splitsing Schansoord/Voorbolst. Een 28-jarige automobilist reed de T-splitsing op en zag daarbij de fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser had last van zijn heup en werd naar het ziekenhuis gebracht. Bij de automobilist werd een blaastest afgenomen, hij had niet gedronken.

Te hard rijden: rijbewijs kwijt
Vught - De politie heeft woensdagavond rond 18.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Vlijmen. De automobilist reed op de Gementweg en viel op door zijn hoge snelheid. Uit een snelheidsmeting bleek dat de bestuurder, na correctie, 111 km/uur reed. De maximum snelheid op de Gementweg is 60 km/uur. Omdat de man 51 km/uur te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijs na 73 kilometer te hard
Odiliapeel - De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur het rijbewijs van een 22-jarige automobilist ingevorderd omdat hij 73 kilometer te hard reed. Agenten zagen de man rijden op de Middenpeelweg. Hij reed daar 153 km/uur terwijl er maximaal 80 gereden mag worden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers