zaterdag 13 november 2010
Eindhoven: Politie houdt man aan voor poging diefstal fiets
De politie heeft zaterdagavond rond 18.50 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Insulindelaan. De man probeerde daar ter hoogte van een eetgelegenheid een fiets te stelen. De eigenaar van de fiets, een 15-jarige jongen uit Eindhoven, zag wat er gebeurde en sprak de dief aan. Hij nam de man mee naar binnen en belde de politie. Gewaarschuwde agenten hebben de man daar aangehouden. Ter plaatse bleken ook het slot en de remkabel van de fiets kapot te zijn. Tijdens het fouilleren bleek de man gereedschap bij zich te dragen. Dit is in beslag genomen. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar een proces-verbaal is opgemaakt. Dit zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt  twee mannen aan voor diefstal fiets met geweld
De politie heeft zaterdagochtend rond 5.05 uur twee mannen van 19- en 21 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Hemelrijken. Het tweetal zou kort daarvoor de fiets van een 20-jarige man uit Eindhoven met geweld hebben meegenomen. De man fietste met een 20-jarige man uit Oosterhout, als passagier achterop zijn fiets door de Kruisstraattunnel vanuit het centrum. Net voorbij de Kruisstraattunnel werden zij aangesproken door de twee verdachten, die te voet waren. De man stopte, waarna zijn passagier door één van de twee meerdere malen in zijn gezicht werd geslagen. De ander pakte de fiets waarop ze vervolgens allebei wegreden. Gewaarschuwde agenten kon het tweetal niet veel later op basis van het doorgegeven signalement aanhouden op de Hemelrijken. De fiets werd met een vernield wiel aangetroffen. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie houdt integrale controle "Geldrop Veilig"
De politie heeft samen met haar ketenpartners vrijdag tussen 16.00 en 22.00 uur een grootschalige controle gehouden op verschillende locaties. Het doel van de controle is een "Veilig Geldrop". Er werd gecontroleerd op criminaliteit, verkeer, jeugd, veiligheid, drugs en wapens.

Locaties
Bij de controle stonden de vier uitgaanswegen centraal. Voertuigen die Geldrop binnenkwamen werden gecontroleerd op Bogardeind, Gijzenrooiseweg, Nuenenseweg en de Mierloseweg. Ook werden controles uitgevoerd in het centrum, op het station, Tournooiveld en Parallelweg. Verder werden diverse horecagelegenheden in het centrum gecontroleerd.

Automatic Number Plate Recognition (ANPR)
Ook werd een technisch hulpmiddel, de ANPR, ingezet. Hierbij worden kentekens van passerende voertuigen gescand , opgeslagen en snel vergeleken met de kentekens die in het bestand voorkomen.

Partners
Gedurende de controle werkte de politie nauw samen met de Gemeente, Belastingdienst, Douane, KLPD Spoorwegpolitie, ProRail, Voedsel en Waren Autoriteit en de Koninklijke Marechaussee. Intern werd samengewerkt met de Vreemdelingenpolitie en het Verkeers Handhavings Team. Voor de controle zijn totaal 60 mensen ingezet.

Resultaat
De politie Geldrop-Mierlo-Nuenen heeft in totaal 43 processen-verbaal opgemaakt. Hiervan zijn de meeste bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs (12x). Andere overtredingen waren onder andere; niet handsfree bellen (3x), niet kunnen tonen kentekenbewijs (5x), technische mankementen (8x), niet dragen van de gordel (3x), rijden door rood licht (2x), rijden in voetgangersgebied met brommer (3x) rijden onder invloed (1x). Twee personen zijn bekeurd omdat zij reden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 24 voertuigen en een totaalbedrag van 5827 euro aan openstaande bedragen geïnd.

Geldrop: Politie vordert rijbewijs in van beschonken automobiliste
De politie heeft op de Eindhovenseweg rond 2.20 uur een 46-jarige automobiliste uit Roermond gecontroleerd. Surveillerende agenten zagen haar daar rijden met een kapotte koplamp. Zij lieten de vrouw stoppen en controleerden de vrouw tevens op het rijden onder invloed van alcohol. Zij bleek teveel te hebben gedronken en blies een alcoholpromillage van ruim 1.4. Agenten hebben het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Tegen haar worden een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Waalre: Politie houdt nog twee verdachten aan voor bedreiging met bibi-gun
De politie heeft zaterdagochtend tussen 9.00 uur en 9.15 uur twee mannen van 19- en 21 jaar, beiden uit Waalre, aangehouden in hun woningen. De twee worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een bedreiging met een bibi-gun. Dit gebeurde woensdagavond rond 22.30 uur. Een 46-jarige man uit Waalre werd na een conflict over het afsteken van vuurwerk bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp (zie 2e persbericht vrijdag 12 november 2010). Na verder onderzoek zijn deze twee verdachten buiten heterdaad aangehouden. Ze zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Helmond: Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging en beroving
De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging tegen vier personen. Eén van hen werd hierbij beroofd. Dit gebeurde zaterdagochtend rond 1.30 uur op de Molenstraat. Het viertal liep hier gescheiden van elkaar.  Twee vrouwen (40 jaar uit De Goorn (NH) en 24 jaar uit Helmond) liepen daar als eerste langs een groepje bestaande uit twee andere vrouwen en twee mannen.  De vrouwen werden uitgescholden en achterna gelopen door de twee andere vrouwen. Vervolgens zijn beide slachtoffers verschillende keren in hun gezicht geslagen. De twee bekenden van de slachtoffers, twee mannen (25 en 27 jaar uit Helmond), liepen een paar honderd meter verder en kwamen hen te hulp. De 25-jarige man uit Helmond werd echter door één van de mannen in zijn gezicht geslagen en daarnaast beroofd van zijn mobiele telefoon, portemonnee en sleutels. De 27-jarige vriend werd kort daarna ook geslagen op zijn hoofd en getrapt tegen zijn lichaam. Drie van de slachtoffers liepen door de mishandeling verwondingen op in het gezicht. Zij hoefden niet in het ziekenhuis behandeld te worden.

Signalementen
vrouw 1: blank, circa 30 jaar, 1,70 -1,80 mtr, blond opgestoken haar
vrouw 2: blank, circa 30 jaar, 1,70 -1,80 mtr, donker opgestoken haar
man 1: blank, circa 35 jaar, 1,80 - 2,00 mtr, kort bruin stekelig haar, breed postuur, witte blouse met roze boord, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen
man 2: blank, circa 35 jaar, 1,85 mtr, breed postuur, zwarte jas

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van deze openlijke geweldpleging en beroving. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond Centrum via 0900-8844. Anoniem informatie melden kan via 0800-7000.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers