donderdag 25 november 2010
Agenten mishandeld bij aanhouding
Schijndel - Woensdagavond zijn een mannelijk en een vrouwelijke politieagent tijdens de aanhouding van een 18-jarige man uit die plaats door hem mishandeld. De agenten zagen de man, een bekende, in de straat waar hij woont rijden in een auto. Omdat de dienders wisten dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs spraken ze hem aan en deelden hem mede dat zijn auto in beslag genomen zou worden. Hij liep daarop kwaad zijn woning in en bedreigde en beledigde de twee politiemensen, die achter hem aan liepen. De man wilde de trap oplopen en toen de agenten hem tegen hielden werd hij agressief. Hij sloeg en schopte hij de mannelijke agent direct in het gezicht. Ook sloeg hij diens vrouwelijke collega in haar gezicht en trok haar hard aan haar haren. Pas toen de agenten dreigden pepperspray te zullen gebruiken, staakte de man zijn verzet. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. De beide politiemensen hielden pijn en zwellingen aan het gezicht aan de klappen over. Ze deden aangifte.

Getuigen straatroof gezocht
Veghel - Dinsdagavond rond 18.30 uur werd op het fietspad tussen de Populierenlaan en de Bremmelaar van een 34-jarige vrouw uit Veghel de tas gestolen. De vrouw liep in de richting van school de Uilenbrink. Ze werd van achter vast gegrepen en haar tas werd met geweld van haar afgepakt. De dader ging er daarna te voet vandoor richting de rotonde op de Populierenlaan. In de tas zaten onder andere een telefoon en sleutels. Het slachtoffer wist alleen te vertellen dat het om een donkergeklede man ging. Zij raakte niet gewond. Eventuele getuigen worden dringend opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldievegges aangehouden
's-Hertogenbosch - Een 70-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch is woensdagmiddag bij een supermarkt aan het Mgr. Van Roosmalenplein aangehouden in verband met diefstal. De vrouw probeerde de tas boodschappen ter waarde van ruim €40,00 mee te nemen zonder betalen. Enkele andere goederen rekende ze wel af. Ze werd na haar aanhouding op het politiebureau gehoord en is daarna in vrijheid gesteld.
Bij een supermarkt in de Rompertpassage werd die middag een 44-jarige Bossche vrouw aangehouden die voor ongeveer €30,00 spullen had gestolen. Ook zij werd gehoord en daarna weer vrijgelaten.

Bonnen tijdens verlichtingscontrole
Regio - De politie heeft woensdagavond gedurende enkele uren Oss rijdende controles op het gebruik van fietsverlichting uitgevoerd. Dit in het kader van de verlichtingscampagne 'Val op'. Daarbij werden op verschillende locaties in Oss totaal 11 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die zonder licht fietsten. In 's-Hertogenbosch werden voor hetzelfde feit 23 bonnen geschreven. Het doel is om het juiste gebruik van fietsverlichting te bevorderen en daarmee de verkeersveiligheid nog groter te maken. Die boodschap geldt natuurlijk voor iedere weggebruiker. Het aandoen van je verlichting hoort er gewoon bij! Niet alleen om zelf beter te zien, maar juist om zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van duisternis, mist en beslagen autoruiten geen overbodige luxe.



Hennepkwekerij in opleggers opgerold
Schaijk - De politie heeft woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij opgerold die verdeeld was over vier opleggers bij een bedrijf aan de Hoogschaijksestraat. De wijkagent van de wijk had al enige tijd het vermoeden dat er bij het bedrijf een hennepkwekerij zou zitten. Woensdagmiddag om drie uur heeft hij een onderzoek ingesteld en trof daar de drie gevulde oplegger aan. Die waren van binnenuit het bedrijf van stroom voorzien en zo konden daar bijna 1300 planten groeien. In het bedrijf waren drie mensen aanwezig die aangehouden zijn. Dat betrof een 21-jarige man uit Bergeijk, een 27-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg en een 40-jarige man uit Geldrop. Het elektriciteitsbedrijf heeft de elektriciteit op een veilige manier ontkoppeld. De opleggers zijn in zijn geheel afgevoerd. De verdachten zijn in de loop van de avond na verhoor weer heengezonden.

Aangehouden voor huisvredebreuk
's-Hertogenbosch - Een 41-jarige man uit 's-Hertogenbosch is woensdagmiddag aangehouden voor huisvredebreuk in de bibliotheek aan de Hinthamerstraat. De man had afgelopen zaterdag al een toegangsverbod gekregen voor de bibliotheek. Nu was hij weer binnen en wilde niet weggaan. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht.

Aangehouden voor heling gestolen spullen
's-Hertogenbosch - Nadat hij zich vrijwillig had gemeld aan het bureau is donderdagochtend en 14-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden voor heling. Op 16 november werd de verdachte betrapt in de Zuiderpassage toen hij een tasje met onder andere twee navigatiesystemen aan een vriend gaf. Toen de politie ingreep vluchtte de verdachte maar zijn identiteit was bekend. Thuis bij de ouders van de verdachte een gesprek gehad en met hen afgesproken dat hij zich zou komen melden als duidelijk was waar de systemen vandaan kwamen. Uit onderzoek bleken de navigatiesystemen uit twee auto's te komen die op 15 november opengebroken waren op de Hertog Hendriksingel. De jongen werd benaderd en hij kwam zich netjes melden. De zaak wordt verder onderzocht.

Dief geeft valse naam op na aanhouding
Uden - Een 46-jarige Udenaar is donderdagmorgen rond 10.30 uur aangehouden in een supermarkt aan de Botermarkt. De man had levensmiddelen ter waarde van 15,02 euro gestolen. Hij werd betrapt door winkelmedewerkers. Agenten hielden de man aan en vroegen naar zijn personalia. Later bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen de Udenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden
's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmiddag rond 13.30 uur een 25-jarige Bosschenaar aangehouden in een supermarkt aan het Mgr. Van Roosmalenplein. Hij werd door medewerkers betrapt op diefstal. De man had levensmiddelen ter waarde van ongeveer 27 euro in zijn rugzak gestopt. Agenten hielden de man aan. Hij is ingesloten. De Bosschenaar heeft van de supermarktketen een ontzegging van een jaar gekregen voor alle filialen in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Man aangehouden voor vrijheidsbeneming
Oss, Heesch - De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur in het bureau in Oss een 24-jarige inwoner uit Oss aangehouden omdat hij zijn vriendin enkele uren, vermoedelijk tegen haar wil, vastgehouden heeft. Zijn vriendin, een 18-jarige inwoonster uit Oss, werd 's-morgens afgezet door een familielid op haar werk aan de Cereslaan in Heesch. Enkele uren later werd de familie gebeld omdat ze niet op haar werk was verschenen. Die belde de politie en toen bleek dat het meisje bij haar vriend in de auto zat. Nadat ze enkele uren rondgereden hadden nam hij zelf contact op de politie die hem verzocht naar het bureau te komen. Hij deed dat en aan het bureau is hij aangehouden en was het meisje weer vrij. De verdachte is ingesloten aan het bureau. Het meisje is ongedeerd en opgevangen aan het bureau. De recherche onderzoekt de zaak verder.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers