donderdag 25 november 2010
Eindhoven: Politie arresteert man na weggooien bus met drugs
De politie heeft woensdagavond rond 18.15 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Tongelresestraat. Surveillerende agenten zagen hem op de Insulindelaan in een onverzekerde auto rijden. Toen ze achter de wagen aanreden, zagen ze dat de bestuurder op de Tongelresestraat iets uit zijn auto gooide. Ze hebben de auto laten stoppen en de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het weggegooide voorwerp bleek een bus te zijn waarin een hoeveelheid verdovende middelen zat. Het ging om cachetjes en gripzakjes met cocaïne, XTC-pillen en amfetamine. Dat is in beslag genomen en wordt vernietigd. De Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt jongen op die over auto loopt
De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur op de Straakvense Bosdijk een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Een getuige had gezien dat hij kort daarvoor op de Kortenaerstraat over een auto had gelopen. De getuige is achter de jongen aangegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Op de Straakvense Bosdijk kon hij worden aangehouden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt twee jongens met gestolen kentekenplaat aan
De politie heeft woensdagavond kort na 18.00 uur twee jongens (14 en 15 jaar) uit Helmond aangehouden op de Zuidende. Surveillerende agenten zagen hen daar met een brommer lopen. De kentekenplaat die er op zat, bleek van diefstal afkomstig te zijn. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Aarle-Rixtel: Politie arresteert man met drugs en wapen in auto
De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur op de Duivenakker een 21-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Hij zat daar in een auto en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. In de wagen vonden de politiemensen enkele grammen weed en 150 gram speed. Ook lag er een kruisboog in de auto. De wagen met alles erin is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Politie houdt verdachte van bekrassing auto aan
De politie heeft woensdagavond rond 19.15 uur een vrouw van 46 jaar uit Veghel aangehouden op de Parklaan. Ze wordt ervan verdacht dat ze daar een geparkeerde auto zou hebben bekrast. Getuigen hadden dat bij de politie gemeld, waarna gewaarschuwde agenten de vrouw hebben opgepakt. Na verhoor is ze heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt vier personen aan na melding van schieten
De politie heeft woensdagavond rond 19.45 uur in een woning in Eindhoven-Stratum vier personen aangehouden. Dat gebeurde nadat rond 19.00 uur bij de politie enkele meldingen waren binnengekomen dat in de omgeving van de woning schoten waren gehoord. Tegelijkertijd meldde een 42-jarige Eindhovenaar zich telefonisch bij de politie omdat hij vanuit die woning beschoten zou zijn. Hij was daarbij niet gewond geraakt. De gewaarschuwde politie is naar de betreffende woning toegegaan en trof daar de vier mensen aan: een 39-jarige Eindhovenaar, een 38-jarige man uit het Belgische Overpelt, een 37-jarige man uit Grave en een vrouw van 29 jaar uit Grave. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De mannen uit Eindhoven en Overpelt worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In de woning vond de politie een vuurwapen, munitie en verdovende middelen.

Helmond: Bureau Brabant over woningoverval en training politiemensen
Bureau Brabant besteedt maandag 29 november aandacht aan een overval op een woning aan de Besselhoeve in Helmond. Op 7 september is een vrouw alleen thuis. Haar kinderen zijn na een vakantie weer op school. Als er aangebeld wordt, doet zij open, want zij verwacht haar vriendin. Er staat een man met een bivakmuts op voor de deur, die haar meteen naar binnen slaat. Een tweede overvaller bewerkt haar met een stroomstootwapen, waarna ze echt uitgeschakeld is. De overvallers gaan er met sieraden vandoor.

IBT
In dezelfde uitzending is er ook aandacht voor de training van politiemensen. Zij  worden getraind om met lastige situaties op straat om te gaan. Geen Rambo's, maar zoeken naar oplossingen, onder meer door communiceren en het rustig houden van de verdachte(n). Dus: de-escalatie van geweld. U krijgt een inkijkje in de Integrale Beroepsvaardigheid Training. Wat moeten mannen en vrouwen in het blauw kunnen en welke vaardigheden moeten ze beheersen? Welke bevoegdheden moeten wanneer toegepast worden en wat is het uiteindelijke doel? Een dag warmlopen bij de IBT training in het korps Brabant Zuid-Oost.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 29 november om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 30 november om 15.55 uur.

Mierlo: Politie vraagt mensen alert te reageren bij autobranden
Tussen vrijdagochtend 19 november 1.45 uur en donderdagochtend 25 november kort na middernacht vonden in totaal 11 autobranden plaats. Dit gebeurde op de Nijverheidsweg, Hekelstraat, Heezerweg, Dorpsstraat, Haakakker, Margrietstraat, Boslaan, Eikendreef, Patrijslaan en de Heer van Rodestraat. De branden vonden plaats in zowel de vroege ochtend als 's middags en 's avonds. Alle auto's stonden geparkeerd aan de openbare weg. De politie gaat uit van brandstichting. Op dinsdagavond werd een SMS-Alert verstuurd met het verzoek de politie te bellen bij verdachte situaties. In totaal zijn er vijf tips binnengekomen. Deze worden onderzocht. Ook wordt er extra gesurveilleerd. De politie adviseert mensen hun auto zoveel mogelijk in het zicht te parkeren. Getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben, worden verzocht te bellen met de politie in Geldrop-Mierlo via 0900-8844. Bij heterdaad, bel 112.

Gemert: Politie zoekt getuigen winkeldiefstal bij juwelier
De politie is op zoek naar getuigen van een winkeldiefstal bij een juwelierszaak aan de Kerkstraat. Woensdagmiddag rond 17.00 uur vroeg een man in de zaak of hij trouwringen mocht bekijken. Toen een personeelslid hem twee tableau's vol ringen liet zien, griste hij de tableau's uit haar handen en ging er vandoor. Hij rende in de richting van het Ridderplein en stapte in een zwarte Audi met het Poolse kenteken SK669ZN. De wagen is weggereden in de richting van de Nieuwstraat. De man in de zaak sprak gebrekkig Engels. Hij is 25 tot 30 jaar oud, ongeveer 1,70 meter lang en had kort blond stekeltjeshaar. Hij droeg een lichte spijkerbroek en had een zwarte jas (model bomberjack) aan. De politie is een onderzoek begonnen en heeft onder meer een buurtonderzoek gehouden. Getuigen van de diefstal die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen zich melden bij de politie in Gemert via 0900-8844.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers