dinsdag 16 november 2010
Eindhoven: Fietster overleden na verkeersongeval
Maandagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising Leostraat/Boutenslaan met de Aalsterweg.  Een 20-jarige fietster uit Northeim (Duitsland), komende vanaf de Aalsterweg, reed richting centrum. Ze werd geraakt door een auto, bestuurd door een 45-jarige automobiliste uit Hapert. De fietster werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is ze in de loop van de dinsdagochtend aan haar verwondingen bezweken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het dodelijk verkeersongeval.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor poging vernieling
Agenten hielden maandagmiddag omstreeks 16.10 uur op de Aalsterweg een 34-jarige Eindhovenaar aan. Kort daarvoor zou hij in een daar gelegen bankfiliaal ruzie hebben gekregen met een 34-jarige bankmedewerker. De verdachte zou de bankmedewerker met kracht hebben weggeduwd. Ook dreigde hij een voorwerp naar de bankmedewerker te gooien. Verder zou hij getracht hebben een raam van het bankfiliaal kapot te schoppen. De bankmedewerker deed aangifte van bedreiging, mishandeling en poging tot vernieling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt minderjarigen aan voor vuurwerkoverlast
De politie heeft maandagavond omstreeks 20.00 uur in een brandgang ter hoogte van de Generaal Linckerslaan zes jongeren uit Eindhoven in de leeftijd van 13 en 17 jaar aangehouden. De minderjarige worden verdacht van het veroorzaken van vuurwerkoverlast. Meerdere omwonenden belden de politie vanwege harde knallen. Toen de politie arriveerde renden de minderjarigen weg in de richting van Generaal Linckerslaan. Een prullenbak ter hoogte van een trapveldje was vernield door vuurwerk. Tegen de minderjarigen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt vier verdachten aan voor gestolen paspoort en drugs
De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 0.15 uur vier personen uit Bulgarije aan. Het gaat om drie mannen van 22 (2X) en 23 jaar en een vrouw van 20 jaar oud. De politie controleerde kort na middernacht op de Groenewoudseweg een auto met een Bulgaars kenteken. In de personenauto zaten bovengenoemde personen. In het voertuig troffen de agenten een gestolen Nederlands paspoort en een gripzakje met hennep aan. Voor deze feiten zijn de Bulgaren aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. 

Eindhoven: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
Agenten hebben dinsdagmorgen omstreeks 4.00 uur een 42-jarige man in zijn woning in Gestel buiten heterdaad aangehouden. Hij zou de avond ervoor, omstreeks 21.30 uur,       in de woning ruzie hebben gekregen met zijn 40-jarige vrouw. Daarbij zou hij haar aan haar haren hebben getrokken en in het gezicht hebben geslagen. De vrouw is daarop de woning uit gevlucht en alarmeerde de politie. De man is ingesloten voor verder onderzoek en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie beboet automobilisten voor rijden zonder licht
De politie heeft dinsdagmorgen en -middag op de Winston Churchilllaan en de Boschdijk verkeerscontroles gehouden; dit in verband met het slechte zicht, veroorzaakt door de dikke mist. In totaal kregen 25 bestuurders van motorvoertuigen een bekeuring omdat ze hun verlichting niet aan hadden. Verschillende automobilisten hadden de verlichting op de automatische stand staan. Echter, de automatische stand werkt niet bij mist maar alleen bij donker weer. Ondanks het slechte zicht reden diverse bestuurders te hard. Veertien hardrijders kregen hiervoor een boete.

Helmond: Politie houdt twee jongens aan na bedreiging met mes
De politie heeft maandagavond rond 21.10 uur twee Helmonders (17 en 19 jaar oud) aangehouden op de Wethouder van Ebbenlaan. De 17-jarige jongen zou daar wat eerder een 15-jarige jongen uit Mierlo met een mes hebben bedreigd. De dader en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De 19-jarige Helmonder zou vervolgens het mes hebben overgenomen en verborgen. Beide konden door de gealarmeerde politie worden aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Budel: Politie treft hennepkwekerij aan in woning en waarschuwt voor risico's
De politie trof dinsdagochtend in een tussenwoning in de Pepijn van Herstalstraat een hennepkwekerij met ruim 350 planten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In het pand was niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt en is afgesloten.

Risico's hennepkweek voor omgeving
De elektriciteit in het pand aan de Pepijn van Herstalstraat was op een gevaarlijke manier aangelegd. De politie wil daarom nogmaals benadrukken dat een hennepkwekerij in een woning behoorlijke risico's met zich mee kan brengen voor de directe omgeving. Brand, wateroverlast, lekkages, stankoverlast en kans op legionellabesmetting zijn een aantal risico’s die aan hennepkweek kleven. Risico’s die ook gelden voor omliggende panden. Denk bijvoorbeeld aan wat een brand voor gevolgen kan hebben voor de buren.

Meld verdachte situaties
De politie vraagt mensen dan ook om alert te zijn op verdachte situaties die mogelijk wijzen op hennepkweek. Denk bijvoorbeeld aan onbekende voertuigen die regelmatig bij een pand verschijnen, gesjouw met teelaarde, bloempotten, slangen en groeilampen, een ruisend geluid van transformatoren, verduisterde ramen, dag en nacht brandende verlichting en regelmatig voorkomende stroomstoringen in uw woonomgeving. Het is belangrijk om dergelijke verdachte situaties te melden bij de politie op 0900-8844, zodat zij kan onderzoeken of er sprake is van hennepteelt en indien nodig tot actie over kan gaan. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen via 0800-7000.

Waalre: Politie houdt verdachten aan voor verboden wapenbezit
De politie heeft dinsdagochtend tijdens een verkeerscontrole omstreeks 10.45 uur op de Onze Lieve Vrouwedijk twee Eindhovenaren van 18 en 24 jaar aangehouden. De politie zag een auto ondanks de dichte mist zonder verlichting rijden. Hiervoor wilden de agenten de automobilist staande houden en bekeuren. In de auto zaten twee personen. Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken, roken zij een sterke hennepgeur. Daarop werd besloten een onderzoek in te stellen. Beide personen konden zich niet legitimeren. Vanwege de henneplucht werd hen gevraagd of ze drugs bij zich hadden. Daarop werd een gripzakje met hennep aan de politie overhandigd. Bij verder onderzoek kwam er meer tevoorschijn. Naast nog eens vijf gripzakjes, trof de politie in het voertuig o.a. nog een vlindermes en een voorwerp gelijkend op een vuurwapen aan. Daarop zijn de twee Eindhovenaren aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers