zondag 14 november 2010
Alcoholcontrole
's-Hertogenbosch - De verkeershandhavers van politie Brabant-Noord hebben tussen 22.00 uur zaterdagavond en 04.30 uur zondagochtend een grote alcoholcontrole gehouden op de Vlijmenseweg, Hambakenweg, Hekellaan en Graafsebaan. In totaal moesten 352 bestuurders blazen. Drie bestuurders hadden iets te diep in het glaasje gekeken.
Een bestuurder, die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, wilde de controle op de Vlijmenseweg verlaten. Hij wilde via de passagierskant zijn voertuig verlaten. Echter liet hij de auto in de eerste versnelling staan. Bij het verlaten van de bestuurdersstoel, liet hij de koppeling los en reed tegen een voorganger aan. Hierbij ontstond schade aan beide voertuigen. Hem is proces-verbaal aangezegd voor het rijden zonder rijbewijs. De botsing wordt via beider verzekeringsmaatschappijen opgepakt.

Alcohol en verkeer
Drunen - Op de Schoolstraat in Drunen is zondagochtend omstreeks 04.00 uur een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had ruim twee keer teveel gedronken. Omdat dit de derde keer in vijf jaar tijd was, dat de bestuurder met drank op aan het verkeer deelnam, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kon zich niet legitimeren en kreeg daar een bekeuring voor. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Oss - Zondagmiddag omstreeks 12.20 uur is op de Graafsebaan een 27-jarige man uit Polen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder had meer dan vier keer teveel gedronken, dus zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heeswijk-Dinther - Zaterdagavond even voor middernacht is een 55-jarige taxichauffeur uit Uden in de Hoofdstraat aangehouden voor rijden onder invloed. De man, die op dat moment zijn taxibusje vol had, had ruim twee keer teveel gedronken. De inzittenden waren bijna op de plaats van bestemming. De chauffeur is overgebracht naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Drie mannen aangehouden voor diefstal
Cuijk - Zaterdagavond rond 21.30 uur zijn drie mannen aangehouden (een 16-jarige en 17-jarige uit Cuijk en een 18-jarige uit Helmond) in verband met een diefstal van een kassalade uit een cafetaria aan de Wilhelminastraat. Terwijl de eigenaren achter in de zaak waren, heeft vermoedelijk een van de verdachten de kassalade weggenomen. De technische recherche kwam ter plaatse en er is een buurtonderzoek ingesteld.
De politie ontving rond middernacht een melding van een auto aan de Robijnlaan met vier inzittenden, die er al even stond. De inzittenden gingen er bij het zien van de agenten vandoor, maar drie van hen konden in de nabije omgeving aangehouden worden. Bij enkelen van hen trof men tijdens de fouillering een geldbedrag aan. Tevens lag de betreffende kassalade in de auto. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Getuigen woninginbraak gezocht
Maren-Kessel - Zaterdagavond omstreeks 19.30 uur zijn enkele woninginbrekers overlopen bij een poging inbraak in een woning aan de Burgemeester Smitsweg. Een getuige riep naar de inbrekers, waarop zij er met hun auto vandoor gingen. Even later werd een auto in een sloot bij de kruising van de Wildseweg/ Burgemeester Smitsweg aangetroffen, waar de daders mogelijk mee gevlucht zijn. De politie is, met behulp van de warmtebeeldkijker van de brandweer, gaan zoeken in de omgeving. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld. De verdachten zijn niet meer aangetroffen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Oss, via 0900-8844.

Aangehouden met gestolen scooter
's-Hertogenbosch - Zaterdagavond omstreeks 17.00 uur zijn drie Bosschenaren (twee 17-jarigen en een 18-jarige) op de Hambakenweg. Agenten zagen tijdens de surveillance het drietal met een scooter duwen. Deze scooter was niet voorzien van een kenteken. Bij navraag van het chassisnummer bleek dat deze scooter gestolen was. Hierop werden de drie mannen aangehouden voor heling. Bij fouillering bleek dat een van de verdachte valse documenten bij zich had. Het kentekenbewijs, de scooter en het vervalste reisdocument werden in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.
Man aangehouden na vernieling
Oss - Omstreeks 01.30 uur zondagochtend is een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden op de Oude Litherweg. Hij had aldaar in een flat, waar familie woont, enkele ruiten vernield. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen horeca
's-Hertogenbosch - Op de Torenstraat werden zondagochtend omstreeks 02.30 uur een 47-jarige man en een 47-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging. Er was een opstootje ontstaan tussen een groep van zeven personen en twee portiers van een horecagelegenheid. Over en weer was geslagen. Toen de agenten ter plaatse waren, bedreigden de twee verdachten de portiers. Daarop werden de Bosschenaren overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

's-Hertogenbosch - Op de Torenstraat zijn zondagochtend omstreeks 03.00 uur twee 19-jarige Bosschenaren aangehouden op verdenking van mishandeling van andere 19-jarige Bosschenaar. Een groep van tien mannen was slaags met elkaar geraakt. Het 19-jarige slachtoffer, dat een snee bij zijn oor opliep, deed aangifte. Daarop werden de Bosschenaren overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Veghel - Zondagochtend omstreeks 02.30 uur zijn twee Polen (17 en 34 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging van een portier van een horecagelegenheid aan het Heilig hartplein. De mannen, die zich niet konden legitimeren, zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Dronken man op vluchtstrook
Veghel- Zondagochtend omstreeks 08.00 uur is een 30-jarige man uit Beek en Donk aangehouden op A50 thv Veghel voor rijden onder invloed. Een voorbijganger zag de man voorovergebogen in zijn auto op de vluchtstrook staan en waarschuwde de politie. De man bleek bewusteloos en toen hij bijkwam bleek hij ruim drie keer teveel gedronken te hebben. De man is door de ambulancebroeders gecontroleerd. Ambulancebroeders vonden op de Lipstadtsingel, oprit A50, onderdelen van zijn auto terug. Mogelijk heeft hij daar een aanrijding veroorzaakt. Daarna is hij met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Getuigen straatroof gezocht
's-Hertogenbosch - Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur is een 35-jarige Bossche vrouw op de Henkenshage slachtoffer geworden van een straatroof. Nadat de vrouw haar auto geparkeerd had en uitgestapt was, werd ze door een onbekende man bedreigd met een mes. Vervolgens kwamen er nog twee mannen bij. Zij droegen alle drie een bivakmuts. Nadat ze de handtas van de vrouw losgetrokken hadden en haar nog enkele malen geslagen hadden, gingen ze er te voet in de richting van het Statenkwartier vandoor.
Voorbijgangers, die mogelijk iets verdachts hebben gezien rond dat tijdstip in de omgeving van de Henkenshage en het Statenkwartier, worden opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers