woensdag 17 november 2010
Eindhoven: Politie onderzoekt dodelijke schietpartij
De politie kreeg dinsdagavond kort voor middernacht een melding van een schietpartij op de Venuslaan. De agenten die ter plaatse gingen troffen het stoffelijk overschot van een man aan. Een Team Grootschalig Onderzoek, bestaande uit twintig rechercheurs, onderzoekt de zaak. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met dit schietincident te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving
Dinsdagmiddag rond 18.00 uur vond bij een winkel aan de Frederiklaan een beroving plaats. Een onbekende man kwam de winkel binnen en werd door de 82-jarige verkoopster geholpen toen hij plotseling over de toonbank sprong. Hij nam een onbekend geldbedrag weg uit de kassa en ging er daarna vandoor. De man was ongeveer 20 - 30 jaar oud, had een normaal postuur en was ongeveer 1.80m - 1.85m lang. Hij had blond stekelig haar, was donker gekleed en sprak Nederlands. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen kunnen contact op nemen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Veldhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging
Een 30-jarige man uit Veldhoven is dinsdag rond 22.30 uur aangehouden bij zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 37-jarige vriendin te hebben bedreigd met de dood. Hij zou haar ook geduwd hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt man met hennepkwekerij aan
Dinsdag rond 22.55 uur is bij zijn woning aan de Duivelsberg een 27-jarige man aangehouden. De politie vond in de schuur bij de woning een hennepkwekerij. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 61 planten uit de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er werd ook een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft woensdagmorgen om 7.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Van Kinsbergenstraat. De politie kreeg wat eerder een melding van buurtbewoners dat daar een gewonde man op straat zat. Ter plaatse troffen de agenten een gewonde 42-jarige Eindhovenaar aan. Hij bleek met een stoeptegel op het hoofd te zijn geslagen. Bij het slachtoffer was ook de 20-jarige Eindhovenaar. Uit nader onderzoek bleek hij de vermoedelijke dader te zijn. Hij is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. De 42-jarige Eindhovenaar is naar het ziekenhuis gebracht en daar aan zijn hoofdwond behandeld.

Eindhoven: Politie arresteert man voor vernieling, bedreiging en poging zware mishandeling
De politie heeft woensdagmorgen om 6.35 uur een 25-jarige man aangehouden op de Johannes Vermeerstraat. De politie kreeg eerder een melding dat de man daar zijn 46-jarige moeder zou hebben bedreigd en twee auto's zou hebben vernield door met zijn personenauto op haar in te rijden. Zij raakte niet gewond omdat ze tussen de twee geparkeerde auto's stond. Beide auto's raakten wel beschadigd. De man was er daarna vandoor gegaan. Toen de gealarmeerde politie de gegevens van diverse betrokkenen stond op te nemen, kwam de 25-jarige man de straat weer ingereden. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is een urinetest afgenomen om te controleren of hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt twee verdachten van brandstichting aan
De politie heeft woensdagmorgen rond 2.25 uur een 27-jarige Helmonder en een 18-jarige Helmondse aangehouden op de Eva Monixweg. Het tweetal hield zich daar onder verdachte omstandigheden op bij een geparkeerde personenauto.
Brandstichting
In Helmond Centrum en met name in de omgeving van de Waart was de afgelopen weken al vaker sprake van brandstichting. Afvalcontainers en twee keer een personenwagen waren het doelwit. Voor de politie van Helmond Centrum reden om extra in de wijk te surveilleren en gericht onderzoek te plegen. Daarbij was het nu aangehouden duo eerder al in beeld gekomen.
Verdachte omstandigheden
Afgelopen nacht was het opnieuw raak. Rond 1.50 uur kwam een melding binnen van een auto die in brand stond op de Eva Monixstraat. Die bleek in brand gestoken te zijn. Eerder in de nacht gebeurde dat ook al op de Mathijs Vermeulenstraat en de Torenstraat. Ook was er een op de grond liggende tak aangestoken op de Waart. Na deze branden zijn agenten blijven surveilleren in deze omgeving. Daarbij troffen ze het tweetal aan. Zij hielden zich onder verdachte omstandigheden op bij een personenauto.
Onderzoek
De man en vrouw zijn daarop aangehouden en in verzekering gesteld. Op dit moment onderzoekt de recherche of zij inderdaad verantwoordelijk zijn voor de eerdere brandstichtingen. 







Helmond: Politie rolt hennepstekkerij op
De politie heeft woensdagmorgen rond 7.20 uur een zogenoemde hennepstekkerij aangetroffen in een woning aan de Rijnstraat. De politie had informatie dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Daarop werd woensdagmorgen een inval gedaan. In de woning werden 154 volwassen hennepplanten aangetroffen en ruim 3000 hennepstekjes. Deze zijn, evenals de kweekmaterialen, in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoners van de woning, een 35-jarige vrouw en een 38-jarige man, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Politie houdt bewoner aan na aantreffen hennepkwekerij
In een woning aan de Florijnhof is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 50-jarige bewoner aangehouden. De politie trof op de zolder van het pand een hennepkwekerij aan met 330 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie geeft meer duidelijkheid over slachtoffer schietpartij
Uit het onderzoek naar de schietpartij op de Venuslaan (zie extra persbericht 17 november 2010) is gebleken dat het slachtoffer een 28-jarige man uit Eindhoven is. Het sporenonderzoek op de plaats delict is inmiddels afgerond en de afzettingen zijn opgeheven. Het rechercheteam is op dit moment onder meer bezig met een uitgebreid buurtonderzoek.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers