zaterdag 13 november 2010
Man met inbrekerswerktuig aangehouden
Heesch- Vrijdagochtend omstreeks 04.15 uur is een 27-jarige inwoner van Heesch aangehouden op de Schoonstraat. Surveillerende agenten zagen een verdacht voertuig, waar een man uitstapte en een leegstaand pand in ging. Zijn vrouw reed weg met de auto en agenten besloten haar te volgen. De vrouw werd staande gehouden en de auto bleek vol inbrekerswerktuig te liggen. De agenten reden terug naar het leegstaande pand en troffen daar de Heeschenaar, ook met inbrekerswerktuig. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Hennepkwekerij in transformatorhuisje opgerold
Nuland - Donderdagavond omstreeks 21.00 uur zijn een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige Ossenaar aangehouden op de Bergstraat op verdenking van betrokkenheid bij een hennepkwekerij van 125 planten. De politie was een onderzoek opgestart, omdat men het vermoeden had dat zich op die locatie een hennepkwekerij bevond. De kwekerij was gevestigd in een transformatorhuisje, wat het elektriciteitsnetwerk in gevaar brengt. Tevens worden ze verdacht van inbraak in het transformatorhuisje. De mannen zijn in verzekering gesteld en worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gewapende overval
's-Hertogenbosch - Vrijdagavond omstreeks 22.10 uur is een tankstation aan de Hambakenweg overvallen, door een nog onbekende dader. Een 19-jarige medewerker werd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De dader is er met onbekende buit vandoor gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dader, maar niemand aangetroffen. De zaak is in onderzoek en de politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in 's-Hertogenbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Controle Samen tegen inbrekers
Uden - In het kader van het 'Samen tegen inbrekers' werden op vrijdagavond en zaterdagnacht uur de toegangswegen van Uden gecontroleerd. Hierbij werden dertien collega's ingezet en drie vrijwilligers van het BIN (Buurt Informatie Netwerk). Voorbijgangers werden geïnformeerd over het project en er werd tevens gecontroleerd op de verkeersovertredingen. Er zijn 300 blaastesten afgenomen, waarbij negen bestuurders teveel gedronken hadden. Het toppunt was een bestuurder, die bijna vijf keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens had één gecontroleerde bestuurder een boete openstaan van 240 euro en werden en 23 bekeuringen uitgedeeld voor overige verkeersovertredingen. Met betrekking tot woninginbrekers werden er geen bijzonderheden geconstateerd. Kijk voor meer informatie over het offensief tegen woninginbrekers op www.samentegeninbrekers.nl.

Vijf aanhoudingen bij Nacht van Brabant
's-Hertogenbosch -  Bij het evenement aan de Diezekade werden zaterdagochtend vroeg vijf mannen aangehouden. Een 19-jarige man uit Biezemortel, een 28-jarige man uit Drunen, een 28-jarige man uit Heusden en een 24-jarige man uit Vught gingen met elkaar op de vuist en werden allemaal aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 22-jarige man uit Berlicum had twee beveiligers geslagen en werd door hen overgedragen aan de politie. Ook hij moest mee naar het bureau voor verhoor.

Man op gestolen scooter aangehouden
's-Hertogenbosch - Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur is een 17-jarige Bosschenaar aangehouden op het Burgermeester van Zwietenpad, voor het rijden zonder rijbewijs en zonder kenteken. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor. In het natte gras maakte hij een schuiver met zijn scooter en kon aangehouden worden. Op het bureau bleek de scooter ook nog eens onverzekerd en als gestolen geregistreerd te staan. Het voertuig is in beslaggenomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek.

Stampijmaker en vechtersbaas aangehouden
Boxmeer - Zaterdag even na middernacht is een 17-jarige man uit Sambeek aangehouden voor belediging in de Spoorstraat. De man wilde met een legitimatiebewijs van een ander een horecagelegenheid binnenkomen. Hij werd uiteraard geweigerd en verzocht om te vertrekken. Vervolgens belde de man zelf naar 112 met de mededeling dat hij naar binnen wilde en daar anders zelf wel voor zou zorgen. Ter plaatse gekomen agenten verzochten hem te vertrekken. Toen hij daaraan geen vervolg gaf en hen ook nog eens beledigde is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Omstreeks 03.00 uur werd een 17-jarige inwoner van Sint Anthonis door portiers overgedragen aan de politie, nadat hij een 18-jarige man uit Siebengewald tegen zijn oog had geslagen. De 17-jarige was dronken en vervelend. Toen de ander daar wat van zei, moest deze dat met een blauw oog bekopen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor oplichting
Oss - Een 42-jarige man uit Berghem is vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aangehouden bij een loods aan de Angelenweg voor oplichting. De politie werd gewaarschuwd door enkele medewerkers van een installatiebedrijf uit Dieren. Er zouden twee CV-ketels besteld zijn en deze werden opgehaald. De eigenaar vertrouwde het zaakje echter niet en liet zijn medewerkers de auto volgen. In de loods trof de politie meer goederen, die vermoedelijk van diefstal/ oplichting afkomstig zijn. De Berghemenaar is in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in.

Vrouw aangehouden voor mishandeling
Boxtel - Zaterdagochtend omstreeks 02.30 uur is een 42-jarige vouw uit Boxtel in haar woning aangehouden voor mishandeling van haar 25-jarige schoondochter. De vrouwen kregen ruzie op een feestje en de oudste sloeg de jongste in het gezicht. Het slachtoffer deed aangifte. Daarop werd de 42-jarige meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhoudingen in uitgaansgebied
's-hertogenbosch - Zaterdagochtend omstreeks 02.45 uur werd een 25-jarige man uit Waalwijk in de Karrenstraat aangehouden voor vernieling. De man was na een vechtpartij, samen met zijn 'tegenstander' een kroeg uitgezet. Vervolgens vond hij het nodig de terrasafscherming te vernielen en werd aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en beledigde de agenten.

Om 04.00 uur werd op de Visstraat een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige man uit Utrecht. De Utrechtenaar is met lichte verwondingen naar de eerste hulp gegaan en deed aangifte. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Hij bleek bij zijn fouillering een tiental borrelglaasje op zak te hebben, die hij uit een kroeg meegenomen had.

Omstreeks 03.15 uur zijn een 16-jarige man uit Oosterhout en een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op de Parade voor mishandeling. De jongste zou een meisje lastiggevallen hebben en naar de keel gegrepen hebben, waarop de Bosschenaar hem sloeg. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering van de Bosschenaar, troffen agenten een busje traangas en een gripzakje met vermoedelijk cocaïne aan. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld in het kader van weekendje weg. De politie onderzoekt de zaak. Geweldplegers die in het weekend in het uitgaansleven van 's-Hertogenbosch en Rosmalen worden opgepakt lopen de kans om het weekend in een politiecel door te brengen. In overleg met justitie kan de politie besluiten om een geweldpleger tot maandag vast te houden. In het weekend wordt onderzoek gedaan naar het incident en op maandag krijgt de verdachte te horen wat de gevolgen zijn van zijn gedrag. Het doel van deze aanpak is het terugdringen van het aantal geweldsincidenten in het uitgaansleven. 'Weekendje weg' begint op vrijdagavond en geldt voor meerderjarige geweldplegers. In dit geval zijn er ook voldoende onderzoeksgronden om de minderjarige geweldspleger tot maandag vast te houden.

Getuigen gezocht van laffe doorrijding na aanrijding oudere man
Boxtel - Vrijdagavond omstreeks 19.15 uur is een 72-jarige man uit Boxtel op de Nergena aangereden door een onbekende automobilist. De man was zijn hond aan het uitlaten en werd van achter aangereden door een auto. De man kwam op de motorkap terecht en rolde er aan de voorzijde vanaf. Hier hield hij pijn aan zijn bil, rug en nek over. De automobilist zette zijn auto in zijn achteruit en reed vervolgens met hoge snelheid vooruit om het slachtoffer heen. De auto was een middelgroot model, donker van kleur, met een 'rechte achterkant' en de kentekenplaat op de achterklep. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie Boxtel op 0900- 8844.

Alcoholcontrole
Oss - De politie heeft vrijdagavond tussen 21.30 en 05.00 uur in de omgeving van de Koornstraat een alcoholcontrole gehouden. Er werden in totaal 68 blaastesten afgenomen. Vier mensen hadden teveel gedronken, waarvan twee beginnende bestuurders. Van een van die beginnende bestuurders, werd het rijbewijs ingevorderd.

Dronken automobilist rijdt de sloot in
Nistelrode - Zaterdag net na middernacht kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een auto in de sloot lag naast de afrit van de A50, vanuit Nistelrode richting kruispunt Paalgraven. Naast de auto zagen de agenten een 22-jarige, ongedeerde, Ossenaar staan. De beginnende bestuurder had bijna vijf keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Botsing met lantaarnpaal
Sint Oedenrode - Agenten zagen zaterdag omstreeks 02.30 uur op de Oostelijke Randweg een auto tegen een lantaarnpaal staan. Even later kwam de 39-jarige bestuurder, uit Sint Oedenrode, naar zijn voertuig gelopen. Hij was hulp gaan halen. Hij bleek twee keer teveel gedronken te hebben en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De gemeente werd in kennis gesteld over de vernielde lantaarnpaal.

Bijna tien keer teveel gedronken
Rosmalen - Zaterdag omstreeks 03.00 uur is een 22-jarige beginnend bestuurder uit Oploo aangehouden op de A59, ter hoogte van Rosmalen, voor het rijden onder invloed. De man had bijna tien keer meer gedronken, dan voor een beginnend bestuurder toegestaan is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Man aangehouden voor bedreiging
Nuland - Tijdens een bijeenkomst in een hotel aan de Rijksweg is zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Personeel waarschuwde de politie, toen ze zagen dat de man zijn vrouw mishandelde en bedreigde. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers