vrijdag 26 november 2010
Vrouw met baby aangehouden voor diefstal
Nuland - Een 23-jarige vrouw uit Roemenie is donderdagmiddag om vier uur aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een baby bij zich van enkele maanden oud. Ze was in een supermarkt aan de Kerkstraat betrapt toen ze de inhoud van een doosje medicijnen weg nam. Personeel betrapte haar en belde de politie. In de directe omgeving trof de politie de vermoedelijke vader aan van het kind. In eerste instantie nam hij het kind mee omdat de vrouw mee moest naar het bureau. Maar de man liet de baby staan en ging er vandoor. Toen namen de agenten de baby maar mee. De vrouw is later met haar baby weer in vrijheid gesteld.

Jongen (16) aangehouden voor diefstal fles alcohol
Vught - De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Vught aangehouden die een fles alcoholhoudende drank  had gestolen. De jongen wilde in een supermarkt aan het Moleneindplein met een fles drank in zijn rugzak langs de kassa lopen. Personeel van de winkel betrapte hem en hielden hem vast tot de politie kwam. Die namen de jongen mee naar het bureau en belden zijn ouders. De jongen zal, omdat het de eerste keer is, via bureau Halt aangepakt worden voor dit vergrijp.

Woninginbrakenteam houdt inbrekers aan
's-Hertogenbosch/Vught - Het woninginbrakenteam van het district Meierij heeft de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden, die verantwoordelijk worden gehouden voor enkele inbraken en pogingen daartoe in Vught en 's-Hertogenbosch. Op 26 mei werden een 17-jarige Bosschenaar en een 20-jarige man uit Empel op heterdaad aangehouden bij een poging inbraak in een woning aan het Haageland in Vught. Nadat zij in vrijheid waren gesteld, bleek gedurende het onderzoek dat die dag ook was geprobeerd bij een andere woning in die straat in te breken. De oudste van de twee wordt samen met een eveneens 20-jarige plaatsgenoot tevens verdacht van die tweede poging. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de 17-jarige en een van de 20-jarige verdachten vermoedelijk op 25 mei hebben ingebroken in een woning aan de Taxandrialaan in Vught. Hier werden onder andere sieraden weggenomen. Tenslotte wordt de andere 20-jarige verdachte verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Genualaan op 01 augustus. De aangehouden verdachten zijn gehoord over hun vermoedelijke betrokkenheid. Inmiddels zijn ze alle drie weer in vrijheid gesteld. Ze zullen zich vermoedelijk later voor de rechter moeten verantwoorden.

Meisje lichtgewond na aanrijding
Vught - Een 10-jarig meisje uit Vught is donderdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Vijverbosweg. Ze fietste samen met een vriendinnetje richting de Kamillestraat, die ze linksaf in wilden rijden. Het meisje stak de rijbaan over en zag daarbij een van achteren naderende auto over het hoofd. Ze kwam door de aanrijding ten val, waardoor ze wat zwellingen aan haar hoofd opliep. De auto raakte licht beschadigd.

Verlichtingscontrole
Oss - De politie heeft in het kader van de verlichtingscampagne 'Val op' in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens de surveillance extra aandacht besteed aan fietsverlichting. Op verschillende plaatsen in de stad werden totaal 8 fietsers bekeurd die geen licht hadden. Het doel is om het juiste gebruik van fietsverlichting te bevorderen en daarmee de verkeersveiligheid nog groter te maken. Die boodschap geldt natuurlijk voor iedere weggebruiker. Het aandoen van je verlichting hoort er gewoon bij! Niet alleen om zelf beter te zien, maar juist om zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van duisternis, mist en beslagen autoruiten geen overbodige luxe. Er werd ook nog een automobilist bekeurd die zonder noodzaak mistverlichting voerde.

Man rijdt onder invloed met verlopen rijbewijs
Oss - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 63-jarige man uit Oss aangehouden op de Schimmelpenninckstraat omdat hij reed onder invloed van alcohol. Hij bleek na een ademanalyse ruim 2,5 maal te veel te hebben gedronken. Tevens bleek dat zijn rijbewijs was verlopen en hij dus niet met een geldig rijbewijs had gereden. Het rijbewijs is ingevorderd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Aanrijding met woning
Erp - Een 21-jarige inwoonster uit Erp is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een woning. In een bocht op de Schansoord verloor de vrouw, vermoedelijk door gladheid, de macht over het stuur en reed zij tegen een woning aan. Door de klap raakte de vrouw gewond en is zij vervoerd naar het ziekenhuis. De muur van de woning was ontzet. In de woning raakte niemand gewond.

Vermoedelijke overvallers aangehouden
's-Hertogenbosch, Vlijmen - De recherche van District de Meierij heeft vrijdagmorgen twee mannen aangehouden als verdachten van de overval op een snackkar in Vlijmen van zondag 21 november jl. Op die dag om 20.50 uur had een onbekende dader de overval op de kar aan Curielaan in Vlijmen gepleegd. Daarbij zou mogelijk een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gebruikt zijn. Een medewerker van de snackkar wist de dader de kar uit te werken na een worsteling. Daarbij is de overvaller gewond geraakt door onder andere frituurvet wat in zijn gezicht was gegooid. De overvaller is zonder buit vertrokken. Vermoedelijk is hij bij een tweede dader in de auto gestapt en weggevlucht. Er was bij de politie informatie binnen gekomen over de identiteit en verblijfplaats van de gewonde dader. Die informatie bleek te kloppen want in een woning aan de Gestelseweg werd om elf uur een 31-jarige man uit Waalwijk aangehouden die volledig aan het signalement voldeed. In die woning verbleef ook een 28-jarige man zonder bekende verblijfplaats in Nederland. Uit feiten en omstandigheden bleek dat deze man de vermoedelijke medeverdachte van de overval kon zijn en hij is om twaalf uur aangehouden. In de woning werd een (nep)vuurwapen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers