dinsdag 2 november 2010

Geprepareerde tas en gestolen spullen

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Leidschendam - Bureau: Leidschendam/Voorburg
Datum publicatie: 02-11-2010 10:29


Een 41-jarige Zoetermeerder trok op maandag 1 november omstreeks 16.15 uur de aandacht van de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage. Hij liep diverse keren met een tas heen en weer tussen drogisterijen in het winkelcentrum en zijn auto, waarin zich zijn echtgenote bevond. Toen agenten de Zoetermeerder controleerden bleek dat hij een geprepareerde tas bij zich had. De agenten troffen in de auto van de 33-jarige echtgenote van de man 8 flesjes parfum aan. De flesjes waren nog verpakt. Omdat de beide Zoetermeerders geen aankoopbonnen konden tonen, werden zij aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide winkeldieven opgemaakt.

Gesignaleerde aangehouden

Datum incident: 02-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Hoefkade
Datum publicatie: 02-11-2010 10:12


Politieagenten controleerden de man om 16.15 uur in de Westenbergstraat. De bestuurder bleek gesignaleerd te staan en werd aangehouden. Nadat hij het openstaande bedrag van 169 euro had betaald, kon hij weer gaan. 

Voetganger gewond door aanrijding met scooter

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Zuiderpark
Datum publicatie: 02-11-2010 10:09


Een nog onbekende scooterrijder reed in het voetgangersgebied op de Leyweg. Een agent die toevallig aanwezig was, probeerde de scooterrijder tegen te houden. De scooterrijder week uit en reed vervolgens de 75-jarige man aan. De man raakte zwaargewond. Ambulancepersoneel bracht de man been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis. Het politiekorps Hollands-Midden onderzoekt de zaak .

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Zuiderpark
Datum publicatie: 02-11-2010 10:02


De vrouw fietste op de Fruitweg. Bij het zien van de politie stapte zij af en probeerde ze te vluchten. De agenten vonden dit verdacht en achterhaalden de vrouw. Terug bij de fiets bleek dat het slot was opengebroken. De politie nam haar mee voor verhoor naar het politiebureau. Hier bleek dat de vrouw een actieve veelpleger is.

Politie treft cocaine en stroomstootwapen aan

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Wassenaar - Bureau: Wassenaar
Datum publicatie: 02-11-2010 10:01


De twee mannen hielden zich omstreeks kwart over zeven 's avonds verdacht op in hun auto in de Mariastraat. Tegen gewaarschuwde agenten konden zij geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid. De twee verklaarden op zoek te zijn naar een vriend, maar beiden wisten niet waar deze zou wonen. De agenten troffen in de auto een stroomstootwapen en een zakje cocaine aan. Ook lagen er inbrekerswerktuigen in de auto. De twee mannen, Hagenaars van 19 en 23 jaar, zijn aangehouden en zitten nog vast voor verhoor.

Bus botst met personenauto

Datum incident: 02-11-2010 Locatie: Delft - Bureau: Delft
Datum publicatie: 02-11-2010 09:09


De bestuurder van de bus wilde vanaf de Westlandseweg de Papsouwselaan op rijden en kwam daarbij in botsing met een personenauto. De bestuurder van de personenauto werd naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek en kwam er, naar het zich laat aanzien, met een aantal kneuzingen vanaf. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding. Vanwege het onderzoek is het verkeer rond de kruising enige tijd gestremd geweest.

Man aangehouden voor verkeersovertredingen

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Ypenburg/Leidschenveen
Datum publicatie: 02-11-2010 09:07


Politieagenten zagen de man omstreeks 19.15 uur door rood rijden en het verkeerde voorsorteervak zien kiezen. Toen deze bestuurder werd gecontroleerd, liet hij een rijbewijs zien van een ander. De man zelf bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Hij kreeg drie processen-verbaal. Het rijbewijs dat de man toonde en op naam stond van een ander werd in beslag genomen, omdat de eigenaar nog 675 euro aan boetes moet betalen.

SRV-wagen uitgebrand

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Maasland - Bureau: Westland
Datum publicatie: 02-11-2010 09:06


Politie en brandweer werden omstreeks half tien 's avonds naar een parkeerterrein aan de Kortebuurt gestuurd, waar de wagen in brand stond. Omdat de brandende SRV-wagen naast een tankauto stond, ontstond explosiegevaar. Hierop werden het parkeerterrein en een naastgelegen pannenkoekenrestaurant ontruimd. De SRV-wagen is volledig in de as gelegd, onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de tankauto (van binnen) is beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Politie zoekt bestuurder gestolen auto

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Zoetermeer - Bureau: Zoetermeer
Datum publicatie: 02-11-2010 09:04


De agenten zagen de jongen rond 15.00 uur rijden op de Herenwaard, in een gestolen auto. Hierop zetten zij de achtervolging in. De jongen liet de auto achter bij het winkelcentrum en vluchtte te voet verder. Agenten zochten naar hem in de omgeving; ook de HTM keek naar de jongen uit. In de Randstadrail dachten zij de jongen te pakken te hebben, maar bij controle bleek het hem niet te zijn. Het gaat om een lichtgetinte jongen van 18 à 20 jaar, met een smal postuur en donker haar. Hij droeg een zwart petje, een donkere broek en beige jas. Mensen die de jongen hebben zien vluchten of hem herkennen aan de hand van het signalement, kunnen contact opnemen met de recherche van Bureau Zoetermeer.

IJzerdieven betrapt

Datum incident: 02-11-2010 Locatie: Pijnacker-Nootdorp - Bureau: Pijnacker/Nootdorp
Datum publicatie: 02-11-2010 09:02


Ter plaatse troffen de agenten twee mannen bij een bestelbusje, een 34-jarieg Delftenaar en een 41-jarige man uit Delfgauw. Zij verklaarden dat zij in opdracht van een bedrijf het oude ijzer weghaalden. Even later gaven de twee toe dat dit verhaal niet klopte. Hierop hielden de agenten de mannen aan brachten zij hen naar het politiebureau. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder verzet zich tegen aanhouding

Datum incident: 02-11-2010 Locatie: Delfgauw - Bureau: Pijnacker/Nootdorp
Datum publicatie: 02-11-2010 09:01


Omstreeks 19.30 uur kregen agenten de melding dat er op de Rijksstraatweg een aanrijding tussen twee partijen had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een van de betrokken bestuurders, de later aangehouden Rotterdammer, was weggelopen en zich schuilhield achter een boom. Omdat de man sterk naar alcohol rook, wilde de agenten hem aanhouden. Hij verzette zich daartegen, waarop de agenten de man onder controle moesten brengen. Op het politiebureau weigerde hij herhaaldelijk mee te werken aan een blaastest en bedriegde enkele agenten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Getuigen gezocht: straatroof scooter De Eerensplein

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Overbosch
Datum publicatie: 02-11-2010 10:13


Het slachtoffer reed met zijn scooter op de kruising van het Stuyvesantplein en de Loudonstraat. Een groep negroïde jongeren op scooters en motorrunners reed hem tegemoet en probeerde jongen klem te rijden. De Hagenaar kon in eerste instantie ontsnappen, maar op het De Eerensplein wist de groep hem te achterhalen. Vervolgens werd de jongen met geweld van zijn scooter beroofd. De recherche van politiebureau Overbosch onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de straatroof of mogelijk informatie hebben over de daders. Denkt u de recherche verder te kunnen helpen, neem dan contact op met Bureau Overbosch via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Pizzabezorger overvallen

Datum incident: 01-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau: Loosduinen
Datum publicatie: 02-11-2010 10:04


Politieagenten troffen de man omstreeks acht uur 's avonds aan bij het bedrijf aan de Oude Haagweg, waar hij werkte. De man vertelde aan agenten dat hij kort daarvoor in de Alberdastraat was beroofd van zijn portemonnee. Twee mannen met een mes hadden hem daar belaagd. Na de beroving gingen ze er te voet vandoor in de richting van de Groen van Prinstererlaan. De daders waren een getinte man en een blanke man, van ongeveer 18 jaar. Opvallend was dat de blanke man een trainingspak droeg, met het woord 'ADA' er op. De getinte verdachte had een breed postuur en droeg een wit petje van het merk 'Nike'. De agenten zochten tevergeefs in de omgeving naar de mannen. De politie onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die rond acht uur 's avonds iets hebben gezien dat (mogelijk) te maken heeft gehad met de beroving of de mannen aan de hand van de signalementen herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Loosduinen op telefoonnummer 0900-8844.

http://www.inwonersnieuws.nl/
Een 16-jarige Haagse pizzabezorger werd maandag 1 november het slachtoffer van een beroving.
De politie zoekt getuigen van een straatroof, waarbij een 17-jarige Hagenaar zijn scooter moest afstaan.
Een 42-jarige Rotterdammer werd maandag 1 november aangehouden, omdat hij betrokken was bij een aanrijding op de Rijksstraatweg en vermoedelijk te veel had gedronken.
Een oplettende burger belde maandag 1 november om 17.00 uur de politie toen hij zag dat er op een sloopterrein aan de Emmastraat twee mannen ijzer in een bestelbusje aan het laden waren.
Politieagenten zochten maandag 1 november tevergeefs naar een jongen die ze in een gestolen auto hadden zien rijden.
De recherche van Bureau Westland onderzoekt de brand in een SRV-wagen in Maasland. Het voertuig brandde maandag 1 november volledig uit.
Een 23-jarige Haagse automobilist werd maandag 1 november aangehouden, nadat hij op de Aarnout Drostlaan meerdere verkeersovertredingen had begaan.
Op de Westlandseweg botste maandag 1 november omstreeks 17.30 uur een stadsbus met een personenauto.
Politieagenten troffen maandag 1 november cocaine en een stroomstootwapen aan in een auto.
De politie hield maandag 1 november om 11.06 uur een 30-jarige Haagse aan als verdachte van fietsendiefstal.
Een 75-jarige man uit Capelle aan den IJssel raakte maandag 1 november om 14.29 uur gewond door een aanrijding met een scooter.
Een 28-jarige Haagse automobilist is maandag 1 november aangehouden, omdat hij nog een boete had openstaan.
Een 41-jarige Zoetermeerder trok op maandag 1 november omstreeks 16.15 uur de aandacht van de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers