vrijdag 19 november 2010
Twee aanhoudingen na mishandelen agent
Oss - Op donderdagavond rond 22.30 uur zijn een 17-jarige Geffenaar en zijn 43-jarige vader aangehouden nadat zij een 52-jarige agent op het politiebureau zwaar hebben mishandeld. De mannen kwamen naar het bureau omdat eerder op de avond een familielid, een 14-jarige jongen uit Geffen, was aangehouden voor een fietsendiefstal. De mannen kregen in de hal onenigheid met de agent waarna zij hem op de grond sloegen. Vader en zoon zijn aanhouden en in verzekering gesteld. Bij fouillering van de 17-jarige verdachte De agent is overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een gebroken jukbeen en een gezwollen oog aan de mishandeling heeft overgehouden.

Twee helers aangehouden
Oss - Op donderdagavond heeft de politie omstreeks 22.00 uur op de J.F. Kennedylaan twee Ossenaren (19 en 20 jaar) aangehouden op verdenking van heling. Een oplettende buurtbewoner zag dat de mannen een herenfiets te koop aanboden en belde de politie. Agenten zagen het tweetal in een bestelbusje zitten en de fiets, welke exact overeenkwam kwam met wat de melder doorgaf, buiten staan. De Ossenaren zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Dronken man van straat gehaald
's-Hertogenbosch - Op donderdagavond rond 19.45 uur heeft de politie een 39-jarige Bosschenaar op de Verlengde Statenlaan aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie ontving een melding dat er een man levenloos op straat lag. Toen de agenten aankwamen was er ook een ambulance aanwezig. Al snel werd duidelijk dat de Bosschenaar teveel alcohol had genuttigd. Hij is meegenomen naar het bureau ter ontnuchtering. Hij is de volgende ochtend met twee bekeuringen, een voor openbare dronkenschap en een voor het niet bij zich hebben van een geldig ID bewijs, heengezonden.

Mannen aangehouden voor mishandeling
's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmiddag rond 15.00 uur drie Bosschenaren (20 en 2x 21 jaar) aangehouden op de Kasterenwal. Kort daarvoor liet een 39-jarige Bosschenaar zijn hond uit op de Citadellaan. Het beest liep los en passeerde het drietal. Een van hen gaf de hond een schop tegen zijn achterpoten. De eigenaar zei daar wat van en de drie mannen kwam op hen af. Een van hen stompte de Bosschenaar op zijn oog waardoor zijn ooglid scheurde. De twee andere mannen schopten hem tegen zijn benen. Daarna liepen ze weg. Agenten hielden de verdachten aan op de Kasterenwal. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve winkeldief aangehouden
's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige man uit Zaltbommel en een 23-jarige man uit Hurwenen aangehouden in een kledingwinkel aan de Markt. Een beveiligingsmedewerker zag dat de mannen twee mutsen probeerden te stelen. Hij sprak ze aan waarna de man uit Zaltbommel hem bedreigde. Agenten hielden de mannen vervolgens aan. De man uit Hurwenen werd na verhoor heengezonden. De man uit Zaltbommel is inverzekering gesteld.

Bromfietser moet rijbewijs inleveren
Mill - De politie heeft donderdagmiddag rond 17.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Mill. De bromfietser reed op de Bosweg en viel agenten op door zijn hoge snelheid. Hij bleek na correctie 73 km/uur te rijden terwijl de bromfietser maximaal 40 km/uur mocht rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Aanpak vuiloverlast met Trash
Veghel - De politie van het team Veghel heeft met een kleinschalig project in korte tijd een goed resultaat geboekt. Rondom het winkelcentrum De Bunders hebben de winkeliers en bewoners overlast van het weggooien van verpakkingsmateriaal. Leerlingen van twee scholengemeenschappen in de buurt zijn daar verantwoordelijk voor. Het politieteam Veghel, en dan met name de jeugdagenten gezien de dadergroep, pakte het probleem op en startte het project Trash. Met een minimal inzet van een paar politieagenten gedurende een de "hete" uren per dag in een zero tolerance beleid werd binnen twee weken succes geboekt. Er werd in totaal 16 keer opgetreden tegen weggooiers. Enkele van hun werden via Halt op hun gedrag gewezen en de rest kreeg een bekeuring. Het vuil bleef toen weg. In februari werd dit project al eerder gebruikt en ook toen had het binnen twee weken succes, het vuil was weg. Toen werden er 25 bekeuringen gegeven waarvan er 8 naar Halt gingen. Het project gaat weer in de kast maar zodra de overlast weer toeneemt zal het weer snel gepakt worden.

Verkeersongeluk in Oss
Oss - Op vrijdagochtend rond 8.45 uur een 18-jarige vrouw uit Heesch gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De vrouw reed op haar fiets vanuit de Braakstraat in de richting van de Leygraaf. Een automobiliste, een 63-jarige vrouw uit Oss, reed vanaf de Granietstraat in de richting van de Leygraaf. De vrouw uit Oss zag de fietster aankomen en stopte voor de haaientanden. Haar auto rolde vermoedelijk toch door waardoor zij de vrouw uit Heesch raakte. Het slachtoffer is, met onbekend letstel, naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietser gewond
Oss - Op vrijdagochtend heeft rond 7.50 uur een verkeersongeluk plaatsgevonden op de Docfalaan waarbij een 18-jarige man uit Schaijk gewond is geraakt. De man reed op een brommer over het fietspad in de richting van de Munlaan komende uit de richting van Berghem. Een 58-jarige man uit Oss reed in zijn auto reed over de Docfalaan in de richting van Paalgraven. Vermoedelijk gaf de bromfietser de automobilist geen voorrang en zag de automobilist hem over het hoofd. Het slachtoffer is met buikletsel naar het ziekenhuis gebracht. Verkeersspecialisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Gezamenlijke controle in restaurant
's-Hertogenbosch - De vreemdelingenpolitie heeft donderdagavond een controle gehouden in een Chinees restaurant in de gemeente 's-Hertogenbosch. De controle vond plaats in samenwerking met: de gemeente 's-Hertogenbosch, arbeidsinspectie, belastingdienst, Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD), Expertisecentrum Mensenhandel en mensensmokkel (EMM) , de brandweer en het Openbaar Ministerie. Elke discipline controleerde op eigen bevoegdheid. In totaal namen 22 mensen deel aan de controle. Er werd door de vreemdelingenpolitie geen personen aangetroffen welke zich illegaal in Nederland bevonden. De bovenverdiepingen van het restaurant werden echter op bevel van de burgemeester afgesloten. Dit werd gedaan op basis van de aangetroffen onveilige situatie en brandgevaar. Op de bovenverdiepingen werd personeel ondergebracht. Dit was de eerste gezamenlijke controle van bovengenoemde partijen. Er zullen meer van dit soort controles plaatsvinden in restaurants.

Getuigen van diefstal portemonnee gezocht
Boxtel - De politie is op zoek naar drie mannen die donderdagmiddag rond 16.20 uur een 80-jarige vrouw uit Boxtel beroofden van haar portemonnee. De vrouw liep met haar rollator over de Stationsstraat toen ze werd aangesproken door drie mannen. Tijdens het gesprek werd haar portemonnee uit haar tas gestolen. De tas stond in het mandje van de rollator. Daarna gingen de mannen ervandoor. In de portemonnee zat een klein geldbedrag. Het slachtoffer was erg geschrokken van de diefstal en werd door omstanders opgevangen. De daders waren alle drie rond de 1.75 meter, tussen de 25 en 40 jaar, hadden een lichtgetint uiterlijk en droegen donkere kleding. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek gehouden, maar is nog op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie team Boxtel via: 0900-8844 of anoniem via 'M': 0800-7000.

Waarschuwing voor nepagenten
Rosmalen - De politie waarschuwt voor nepagenten! Donderdagmorgen belden een man en een vrouw aan bij een woning aan de Populierenlaan. De bewoner deed open en zag de twee staan. Ze droegen een blauwe jas met politie vignet erop. Ze beweerden van de politie te zijn en hadden een vaag verhaal over een inbraakmelding. Het duo legitimeerde zich niet en zei tegen de bewoner dat de politieauto een stuk verderop stond. De nepagenten wilden in verband met inbraakmelding in de tuin kijken, en later ook in de woning. Ze toonden daarbij veel belangstelling voor de beveiliging van het huis. Toen de man en de vrouw weg waren had de bewoner nog een aantal vragen. Hij nam contact op met de politie in Rosmalen en al snel bleek dat het geen agenten geweest waren. Er bleek niets gestolen te zijn uit de woning.
Signalementen van de nepagenten:
- Man, blank, ongeveer 1.70 meter lang, tussen de 25 en 30 jaar, droeg een gedraaide oorbel in de bovenkant van zijn linkeroorlel
- Vrouw, blank, ongeveer 1.70 meter lang, rond de 40 jaar, blond haar in een staartje en zeer zongebruind
De jassen van de man en vrouw waren lichter blauw van kleur dan de jassen van echte politieagenten.
De politie is een onderzoek gestart. Mensen die informatie denken te hebben kunnen contact opnemen met de politie team Rosmalen via: 0900-8844 of anoniem via 'M': 0800-7000.
Politie
Politieagenten hebben altijd hun speciale politielegitimatiebewijs op zak. Daarmee kunnen zij aantonen dat ze bij de politie werken. U kunt altijd aan een agent vragen of hij/zij zich kan legitimeren. Daarnaast kunt u bij twijfel altijd bellen met: 0900-8844

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers