donderdag 4 november 2010
Eindhoven: Politie houdt verdachte openlijke geweldpleging aan
Begin oktober heeft de politie een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een pamflet over de steniging van een 63-jarige man in het Henri Dunantpark. De 63-jarige man werd achterhaald en een aangifte van openlijke geweldpleging werd opgemaakt. De man zou in het park zijn lastig gevallen door een groep jongeren. Afgelopen maandag is een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij werd er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de openlijke geweldpleging. Uit verder onderzoek en getuigenverhoor is niet gebleken dat de verdachte betrokken was bij de openlijke geweldpleging. Hij mocht daarom na onderzoek naar huis.

Eindhoven: Politie arresteert dronken automobilist en lastige bijrijder
De politie heeft donderdagochtend rond 3.00 uur op de Anemonestraat twee mannen (36 en 37 jaar) uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen hen kort daarvoor op de Stratumsedijk in een auto rijden. Toen ze de wagen lieten stoppen en de 37-jarige bestuurder controleerden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Toen ze hem daarvoor wilden aanhouden, probeerde de bijrijder dat te belemmeren. Hij verzette zich hevig waardoor de agenten pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Dat lukte uiteindelijk, waarna ook hij aangehouden werd. Op het bureau blies de bestuurder een alcoholpromillage van 1,70. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt vrouw op na vernielen van ruiten woning
De politie heeft woensdagavond rond 18.45 uur een vrouw van 39 jaar uit Eindhoven aangehouden bij haar woning in Woensel-Zuid. Ze zou kort daarvoor aan de voorkant en de achterkant van het huurhuis enkele ruiten hebben ingegooid. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat de vrouw met een ijzeren voorwerp nog een ruit ingooide. Ze werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor onderzoek. Na verhoor is ze heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Gestolen bronzen beeld in Bureau Brabant
In Bureau Brabant wordt maandagavond 8 november aandacht besteed aan een gestolen bronzen beeld in Helmond. Het beeld, dat jarenlang aan het Ketsegangske gestaan heeft, is weggehaald. Van donderdag 9 op vrijdag 10 september is het beeld van zijn sokkel gehaald. De politie is op zoek naar getuigen die het beeld na deze datum nog gezien hebben of weten waar het te koop aangeboden is. De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 8 november om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 9 november om 16.55 uur. (Let op: dit onderwerp werd ook al aangekondigd voor de uitzending van vorige week maar is toen niet uitgezonden.)
Geldrop: Po
litie neemt rijbewijs roekeloze motorrijder inDe politie heeft woensdagmiddag rond 13.30 uur op het Queensvenpad een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op een crossmotor op de Reinoutlaan rijden. Omdat er geen kentekenplaat op de motor zat en de bestuurder het fietspad van de Goorstraat op reed, zijn de agenten er achteraan gegaan. De bestuurder reed met hoge snelheid verder, daarbij achtervolgd door de politie. De motor draaide uiteindelijk het Queensvenpad op, een fiets- en wandelpad langs de Dommel. Ook daar reed hij met hoge snelheid overheen, waardoor wandelaars opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Op enig moment stopte de motorrijder, waarna hij door de agenten aangehouden kon worden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De motor is in beslag genomen omdat er geen kenteken voor was afgegeven en het niet verzekerd was.
Valkenswaard: Politie arresteert verdachte voor plegen huiselijk geweld
De politie heeft woensdagavond rond 19.00 uur bij zijn woning een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zou rond 17.30 uur zijn moeder in het huis hebben bedreigd en mishandeld en er toen vandoor zijn gegaan. Gewaarschuwde agenten zijn ter plaatse gegaan, maar de verdachte was toen nergens te vinden. Rond 19.00 uur meldde de moeder dat haar zoon weer bij de woning was, waarna hij wel aangehouden kon worden voor het plegen van huiselijk geweld. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert twee verdachten na mishandeling en beroving
De politie heeft donderdagochtend twee verdachten aangehouden na de mishandeling en beroving van een 78-jarige man uit Eindhoven. Bij de politie kwam woensdagavond rond 20.45 uur de melding binnen dat het slachtoffer in zijn woning in Woensel-Noord door een man was aangevallen en mishandeld. De dader was er met een geldbedrag vandoor gegaan. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en is door de ambulance voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld, waarna donderdagochtend rond 1.00 uur een man van 42 jaar uit Eindhoven werd aangehouden op de Boschdijk. Rond 6.00 uur werd in zijn woning in Tilburg een 39-jarige man gearresteerd door de politie in Midden- en West-Brabant. Hij is overgedragen aan de politie in Eindhoven. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en beroving van de 78-jarige man. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijzen in op de N2
Donderdagochtend rond 10.05 uur heeft de politie het rijbewijs van een 31-jarige man uit Ronse (B) ingevorderd op de N2. De man reed daar in zijn personenauto met een snelheid van 141 kilometer per uur. Dezelfde dag rond 11.30 uur werd het rijbewijs van een 47-jarige Eindhovenaar ingevorderd op de N2. Hij reed in zijn auto over de N2 met een snelheid van 140 kilometer per uur. Op de N2 mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie zoekt getuigen van gewapende overval
De politie zoekt mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Markiesstraat op woensdagavond rond 21.00 uur. Op dat tijdstip werd aangebeld bij de woning. Toen de 49-jarige bewoner open deed drongen twee mannen de woning binnen. Eén van hen bedreigde de bewoner daarbij met een wapen. Het slachtoffer werd vervolgens vastgebonden en de twee daders doorzochten de woning. Daarna zijn zij er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de overval of iets hebben gezien dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers