zondag 14 november 2010
Politie zoekt getuigen van twee gewapende overvallen op cafetaria's
De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van twee gewapende overvallen die zaterdagavond kort na elkaar zijn gepleegd in Eindhoven Stratum.

Overval Mimosaplein
Rond 20.55 uur kwam één verdachte de cafetaria binnen en dreigde de 44-jarige medewerker met een mes. Een andere verdachte heeft buiten de zaak staan wachten en zou een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich hebben gehad. Er is een onbekend geldbedrag als buit meegenomen. Beiden zijn op een donkerkleurige scooter richting de Korianderstraat/Heezerweg weggereden.

Signalementen:
Man 1 (kwam de zaak binnen): donkere huidskleur, 1,60 meter, normaal postuur, jas met capuchon, doek voor de mond, sprak met buitenlands accent

Man 2 (stond buiten te wachten): 1,85 meter, fors postuur, capuchon over hoofd en sjaal voor de mond

Overval Heezerweg
Rond 21.30 uur kwam één verdachte de cafetaria binnen bedreigde de 35-jarige medewerkster met een mes. Hierna ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor en liep weg richting de Jaguarstraat.

Signalement
Man, donkere huidskleur, circa 18 jaar, 1,70 meter, capuchon over zijn hoofd, een rood/witte sjaal voor de mond, grijs vest met capuchon zonder opdruk

De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben van de overvallen zich te melden via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven, kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eindhoven: Fietsster gewond na aanrijding met brommer
Zaterdagmiddag rond 16.45 uur raakte een 28-jarige vrouw uit Eindhoven gewond op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Hier fietste de vrouw op het fietspad vanuit de richting Generaal Pattonlaan. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Eindhoven, kwam van tegenovergestelde richting. De vrouw zou slingerend over het fietspad rijden. Bij een manoeuvre waarbij de vrouw linksaf wilde slaan, kwamen zij met elkaar in botsing. De vrouw is met hoofd- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Man gewond na spookrijden op A67
Zondagochtend rond 6.20 uur is op de A67 ter hoogte van tankstation Oeijenbosch een 22-jarige man uit Weert gewond geraakt. De man reed daar op de verkeerde baan vanuit de richting Eersel naar Eindhoven. Een tegemoetkomende vrachtwagenchaufeur, een 62 jarige man uit Polen, kwam vanuit de juiste, maar tegenovergestelde richting. Hij kon de man niet meer ontwijken, waarna ze frontaal met elkaar botsing kwamen. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht en handen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Bij het slachtoffer is een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of hij mogelijk alcohol heeft gedronken. Hiervan is de uitslag nog niet bekend. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De werkzaamheden op A67 hebben enige uren geduurd. Rond 10.30 uur waren beiden rijbanen weer open.



Handel/Helmond: Politie houdt drie mannen aan voor mishandeling en bedreiging met mes
De politie heeft zaterdagochtend rond 5.50 uur twee mannen van 19 jaar uit IJsselstijn (U) en een man van 24 jaar uit Tull en 't Waal (U) aangehouden op de Wolfsputterbaan in Helmond. Het drietal zou kort daarvoor op de Handelseweg twee mannen (22 jaar uit Amsterdam en 21 jaar uit Almkerk) hebben mishandeld en gedreigd hebben met een mes. Surveillerende agenten werden in de buurt door de 22-jarige man aangesproken. Deze zou na een woordenwisseling zijn bedreigd met een mes en in zijn gezicht geslagen. Hij viel hierdoor op de grond, waarna de verdachten vervolgens zijn 21-jarige vriend bedreigden. Ook hij werd in zijn gezicht geslagen en daarnaast werd er tegen zijn lichaam getrapt. Vervolgens zijn de verdachten er in een auto vandoor gegaan. Zij konden niet veel later op de Wolfsputterbaan worden aangehouden. In de auto werden twee ingeklapte messen aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. De 24-jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De twee andere verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De slachtoffers liepen verwondingen op in het gezicht. Zij hoefden op dat moment niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Eindhoven: Politie houdt twee mannen op heterdaad aan voor winkelinbraak
De politie heeft zondagochtend rond 4.45 uur een 33-jarige man uit Eindhoven en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Gladiolusstraat. Bij de politie kwam de melding binnen van een mogelijke inbraak bij een winkel. Gewaarschuwde agenten zagen daar twee personen aan de achterzijde van de winkel wegrennen en zetten de achtervolging in. Beide verdachten konden daar worden aangehouden. De 47-jarige man verzette zich hevig tijdens de aanhouding. De agent liep hierdoor een wond op aan zijn voorhoofd en heeft zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen. Bij de verdachten werd onder andere veel rookwaar en gereedschap aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft zondagochtend rond 0.15 uur een 30-jarige man uit Best aangehouden op het Stationsplein. Hij zou kort daarvoor een 35-jarige man uit Eindhoven hebben geslagen. Dit gebeurde in de Kiosk bij het station. De man liep daar met een vrouwelijke kennis. De vrouw (gegevens onbekend) kwam bij de Kiosk haar vriend tegen. Deze sprak het slachtoffer aan en gaf hem een klap in zijn gezicht. Gewaarschuwde agenten konden hem op het Stationsplein aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hier is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Eindhoven: Politie houdt twee mannen aan voor vernieling fiets
De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een 35-jarige man uit Waalre en een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden op het Catharinaplein. Surveillerende agenten zagen dat er door hen vernielingen werden gepleegd aan een fiets die daar stond. Het achterwiel was ontzet en de koplamp kapot. De eigenaar van de fiets, een 24-jarige man uit Eindhoven, kwam aangelopen. Hij zag dat zijn fiets vernield was en deed hiervan aangifte. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Eindhoven: Politie houdt drie mannen aan voor mishandeling portier
De politie heeft zondagochtend tussen 2.30 uur en 3.30 uur drie mannen aangehouden op Stratumseind. Het gaat om een 42-jarige man uit Veldhoven, en een 37- en 38-jarige man, beiden uit Eindhoven. Zij worden er van verdacht een portier, een 32-jarige man uit Eindhoven, mishandeld te hebben. Het drietal wilde een café binnen gaan, maar werden niet toegelaten. Hierop ontstond een conflict waarbij de portier werd geduwd en in zijn gezicht werd geslagen. Hierdoor kwam hij ten val, waarna hij vervolgens werd getrapt. Collega's van het slachtoffer konden twee verdachten in bedwang houden. Gewaarschuwde agenten hebben de twee mannen overgenomen van de portiers en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het fouilleren werd bij de 38-jarige man uit Eindhoven een zakmes en een cachetje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De derde verdachte ontkwam, maar werd later, op basis van het doorgegeven signalement, alsnog aangehouden. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Heeze: Politie houdt automobilist aan zonder geldig rijbewijs
De politie heeft zaterdagavond rond 22.25 uur 67-jarige man uit Heeze aangehouden op de Heipolderstraat. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden terwijl zijn rijbewijs eerder al was ingevorderd. Tijdens de controle ontstond het vermoeden dat de man mogelijk teveel had gedronken. Omdat een blaastest niet werkte, is er bij hem bloed afgenomen. Hiervan is de uitslag nog niet bekend. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Valkenswaard: Politie houdt vierde verdachte aan voor bedreiging met bibi-gun
De politie heeft zondagochtend rond 9.50 uur een 21-jarige man uit Waalre aangehouden op het politiebureau in Valkenswaard. De man is als vierde verdachte aangehouden voor bedreiging met een bibi-gun. Dit gebeurde woensdagavond rond 22.30 uur. Een 46-jarige man uit Waalre werd na een conflict over het afsteken van vuurwerk bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp (zie 2e persbericht vrijdag 12 november 2010). Zaterdag werden in deze zaak twee andere verdachten aangehouden (zie 2e persbericht zaterdag 13 november). Na verder onderzoek is deze vierde verdachte nu buiten heterdaad aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De overige drie verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers