vrijdag 5 november 2010

'Overvaller' komt niet ver

Datum incident: 05-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau/gemeente: Zuiderpark
Datum publicatie: 05-11-2010 15:11


Meerdere politie-eenheden gingen toen de melding binnenkwam op onderzoek uit. Een eenheid zocht contact met de juwelier terwijl andere eenheden in de omgeving van de Leyweg zochten naar de wegrennende dader. Twee agenten zagen nabij een parkje aan de Melis Stokelaan en de Bentelostraat een man rennen. De man deed al rennend zijn jas uit. Dat vonden de agenten vreemd en zij begrepen direct dat dit de mogelijke 'overvaller' kon zijn. Zij stapten direct uit hun auto en achtervolgenden de man te voet. De agenten zagen dat de man een flatgebouw tussen de Coevordenstraat en de Havelstestraat inrende. Hierna verdween de man uit het zicht.
De politie zette de flat af en gingen in de portieken op onderzoek uit. Dat leidde al snel tot succes. De agenten hielden de 22-jarige man hevig zwetende man aan. In zijn zakken vonden de agenten 82 ringen met een gezamelijke waarde van 12.000 euro. De verdachte is ingesloten voor verhoor en is in verzekering gesteld.
De aanpak van overvallen op degelijke zaken is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.
Een 22-jarige overvaller,  die in de veronderstelling verkeerde de politie te slim af te zijn, kwam vrijdag 5 november van een 'koude kermis thuis'.  De man liep een juwelierswinkel aan de Leyweg binnen en pakte vanaf de balie een tableu met ringen en rende ermee direct de winkel uit.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers