vrijdag 5 november 2010
Datum incident: 05-11-2010 Locatie: Den Haag - Bureau/gemeente: Beresteinlaan - Jan Hendrikstraat - Overbosch
Datum publicatie: 05-11-2010 09:07


De zaak kwam aan het rollen toen bij de politie verschillende aangiften binnenkwamen van mensen die waren opgelicht. Omdat deze aangevers bijna allemaal hetzelfde verhaal vertelde, kon de politie de zaken linken. In bijna alle gevallen was sprake van een man die zich uitgaf als vrijwilliger van de BBD. De man wist vervolgens met verschillende smoezen zijn bejaarde slachtoffers geld afhandig te maken.

Tijdens het onderzoek naar deze babbeltrucs kwam een 33-jarige Hagenaar in beeld. Hij was in het verleden inderdaad als vrijwilliger betrokken geweest bij de BBD, maar daar was hij begin oktober ontslagen omdat hij weer terug was gevallen in zijn verslaving.

De verdachte werd dinsdag 2 november aangehouden in zijn woning en hij wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiƫle instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

TNT-postbestellers hebben altijd een TNT-legitimatiebewijs bij zich.

http://www.inwonersnieuws.nl/
Een 33-jarige Hagenaar is begin deze week aangehouden voor verschillende babbeltrucs. De man deed zich voor als vrijwilliger van de Boodschappen begeleidingsdienst  (BBD) en wist zo het vertrouwen van bejaarde mensen te winnen. Hij wordt vandaag, vrijdag 5 november voorgeleid aan de officier van justitie.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers