vrijdag 5 november 2010
BEKEURINGEN VOOR OVERLASTGEVERS
HELLEVOETSLUIS - Tijdens een actie van het biketeam werden woensdagmiddag verschillende personen bekeurd.

Twaalf personen werden bekeurd omdat ze met een fiets of bromfiets in het winkelcentrum aan het Evertsenplein reden.
Hier rijden zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties waarvan voetgangers de dupe worden.

Verder kregen drie jongeren bekeuringen voor het voor voorbereidende handelingen om drugs te gaan gebruiken op straat, het gooien van afval op straat en het rijden zonder helm.

POLITIE HOUDT AUTOINBREKER AAN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft vrijdagochtend een 36-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Net na negen uur kwam bij de politie de melding van een autoinbraak op de Kleiweg. Een getuige meldde dat een man op een scooter de ruit van een auto had ingeslagen. De getuige gaf ook een goed signalement door.

Agenten hadden een man die voldeed aan dat signalement net voordat de melding binnenkwam zien rijden richting de Uitweg. Zij stelden een onderzoek in naar het woonadres van de verdachte. Ze troffen hem aan in zijn woning. In zijn scooter vonden de agenten twee autoradio's. In zijn woning werden daarnaast nog andere spullen gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De man werd aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat in de wijk Blijdorp in nog zes auto's was ingebroken. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachte ook met deze zaken in verband kan worden gebracht.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK CAFE

SPIJKENISSE - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 45-jarige vrouw uit Rotterdam en een 39-jarige man uit Spijkenisse aangehouden, na een inbraak bij een café aan 't Plateau in Spijkenisse.


Tegen vier uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een café aan 't Plateau. Getuigen hadden een man met een rode tas het café uit zien komen. De verdachte reed weg in een auto richting de Groene Kruisweg. Getuigen gaven een goede omschrijving van de auto.

Agenten die ter plaatse wilden gaan, kwamen de betreffende auto tegen op de Hekelingsweg. Op de Hoefsmid hielden ze het voertuig staande. In de auto werd de rode tas gevonden, met daarin verschillende flessen drank. De bestuurder en de bijrijdster werden aangehouden.

AANHOUDINGEN TIJDENS OVERLASTCONTROLES

SPIJKENISSE - Tijdens verschillende controles in Spijkenisse heeft de politie donderdagmiddag vijf personen aangehouden.

Verder werd een 30-jarige man bekeurd voor het blowen op straat. Een 20 jarige vrouw reed op de Perzikgaard zonder rijbewijs.

Op het Schepenpad reed een 13-jarige jongen op een fiets zonder licht. De agenten spraken hem aan en zagen dat er geen slot op de fiets zat. Na verder onderzoek bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De tiener is aangehouden.

Op Waterland werd een man aangehouden die nog een openstaande bekeuring van 50 euro had. Deze mocht hij op het bureau betalen.

Op de Zomerakker herkenden de bike-agenten een man die ook gesignaleerd stond. Hij moest nog 1600 euro betalen en 23 dagen cel uitzitten. Hij is in een politiebus overgebracht naar een politiebureau.

Onderweg naar het bureau kwamen de fietsende agenten een derde persoon tegen die ook gesignaleerd stond. Deze meneer moest nog een 500 euro aan achterstallige bekeuringen betalen. Ook hij is overgebracht naar een politiebureau.

Bij metrostation centrum ging een verdachte er vandoor. Deze werd na een korte achtergvolging in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau om te achterhalen waarom hij er vandoor ging.

MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

SCHIEDAM - Politieagenten hielden in de nacht van woensdag op donderdag een man aan die verdacht wordt van bedreiging.

Rond half twaalf meldde een medewerker van een horecagelegenheid aan de Lange Achterweg dat hij kort daarvoor bedreigd was met een mes.
Agenten stelden een onderzoek in en zagen de verdachte rond kwart over twaalf zitten op het terras van een café aan de Hoogstraat.

Hij had het mes nog in zijn handen.

De 69-jarige Vlaardinger is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Waarom hij het slachtoffer bedreigd heeft wordt uitgezocht.

FIETSVERLICHTING

GOEREE OVERFLAKKEE - De wintertijd is inmiddels ingegaan, de dagen worden korter en de nachten langer. ’s Morgens blijft het steeds langer donker, waardoor de zichtbaarheid in het verkeer van o.a. fietsers afneemt. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u wel zichtbaar bent door middel van de (juiste) verlichting en reflectie op een fiets.

In de eerste plaats omdat het verplicht is, maar belangrijker nog: u begeeft zich veel veiliger door het verkeer. Bestuurders van motorvoertuigen worden vaak verrast door een fietser die ineens opduikt uit de duisternis, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Met het voeren van een simpel lampje wordt de zichtbaarheid aanzienlijk vergroot en wordt de kans op een aanrijding sterk verminderd. Het setje fietsverlichting op batterijen kost vandaag de dag nog slechts enkele euro’s, wat uiteraard niet opweegt tegen eventueel letsel dat uit een ongeval kan voortkomen.

Regels voor fietsverlichting
U mag fietsverlichting gebruiken die aan uw fiets vastzit, maar u mag ook losse fiets-lampjes gebruiken. Losse lampjes mag u bevestigen op uw fiets of op uw bovenlichaam, bijvoorbeeld aan uw kleding of op uw tas. Dus niet op uw hoofd, armen of benen. Iemand die achterop de fiets zit, mag het achterlicht op zijn rug dragen.

-      het voorlicht op uw fiets of bovenlichaam moet wit of geel zijn;
-      het achterlicht op uw fiets of op uw rug moet rood zijn;
-      de lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen;
-      de lampjes moeten goed zichtbaar zijn;
-      de lampjes mogen niet knipperen;
-      losse lampjes mogen niet teveel bewegen;
-      losse lampjes mogen niet (deels) bedekt zijn.

Regels voor reflectie op een fiets
-      Een fiets op 2 wielen moet de volgende reflectie hebben:
-      een rode reflector (niet driehoekig) op de achterkant van de fiets;
-      4 gele reflectoren op de trappers;
-      witte of gele reflectoren op de wielen (velgen) of banden.
-      Bij een fiets met meer dan 2 wielen, die breder is dan 0,75 meter en 1 voorwiel heeft, moet ook een naar voren gerichte witte reflector op de fiets.

In de tweede helft van november 2010 begint de politie weer aan de jaarlijkse controles van de fietsverlichting op Goeree-Overflakkee. Deze controles lopen door in de maanden december en januari. Voordat de controles beginnen, krijgen alle leerlingen in het voort-gezet onderwijs een folder van het ISGO. Hierin wordt nogmaals aangegeven wat het belang is van goede fietsverlichting en hoe die verlichting er uit moet zien. De folderactie van vorig jaar heeft erg goed geholpen: de politie heeft bijna geen bekeuringen hoeven uitdelen.

Voor meer informatie, regels, campagnefilm en boetebedragen surft u naar www.valopmetjefiets.nl

ANPR CONTROLE BIJ DE MAASTUNNEL

ROTTERDAM - De politie hield donderdag een ANPR controle bij de Maastunnel. Samen met de belastingdienst, de RDW en de douane werden passerende voertuigen gecontroleerd.

In totaal werden er 127 voertuigen gecontroleerd. De politie inde 2210 euro aan openstaande boetes. 52 automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden met te gladde banden, het onverzekerd rijden, losse lading en technische gebreken.

De rijksbelasting inde 31995 euro aan achterstallige belasting. Zij namen 13 auto's in beslag van bestuurders die hun schuld niet konden voldoen.

De gemeente inde 9994 euro. Zij namen drie auto's in beslag.

De douane hield een persoon aan die geen verblijfsdocument had.

POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR AUTODIEFSTAL

SCHIEDAM - De politie heeft gisterenmiddag twee mannen aangehouden die op de vlucht sloegen toen de agenten hun voertuig wilden controleren. De auto waarin zij reden bleek na onderzoek eerder deze week gestolen te zijn in Utrecht.

Agenten reden op de Troelstralaan toen zij een auto wilden controleren. Op het moment dat de agenten hun wagen keerde om de co controle uit te voeren, reden de verdachten met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging lieten de twee verdachten hun auto op de Burgemeester van Haarenlaan achter en vluchtten te voet.

Eén verdachte, een 47-jarige man uit Utrecht werd door de agenten aangehouden. De tweede verdachte, een 43-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, werd door brandweermannen, die de achtervolging zagen, aangehouden.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de politie in Utrecht.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers