vrijdag 29 oktober 2010
Eindhoven: Politie houdt verdachten op heterdaad aan in fabriekspand
In een fabriekspand aan de Zwaanstraat zijn donderdagavond rond 20.30 uur op heterdaad drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man en twee vrouwen van 29 en 42 jaar, allen uit Eindhoven. De politie kreeg een melding van mogelijke diefstal uit een leegstaand fabriekspand en stelde ter plaatse een onderzoek in. Een politiehond speurde door het pand en trof de drie verdachten aan. In het pand trof de politie twee slijptollen, twee tassen met gereedschap en diverse tassen met elektriciteitskabels en koperdraden aan. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek, evenals een auto die bij het pand stond. Het drietal is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in
Op de Eindhovenseweg is donderdagavond rond 23.15 uur een 48-jarige automobilist uit Son betrapt op het rijden met te veel drank op. Bij de man werd een promillage van bijna 1,35 geconstateerd. Zijn rijbewijs moest hij bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie pakt man op na bekrassen auto ex-vriendin
In Eindhoven Woensel Noord is vrijdagochtend rond 1.00 uur een 53-jarige man uit Heeze aangehouden. Hij wordt verdacht van het bekrassen van de auto van zijn 51-jarige ex-vriendin. De auto stond bij haar woning geparkeerd. De bewoners ontdekten dat de auto werd vernield en waarschuwden de politie. De agenten troffen de man in de straat aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs dronken beginnend bestuurder in
Op de John F Kennedylaan is vrijdagochtend rond 4.00 uur een 20-jarige beginnend automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met te veel drank op. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 0,90 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de agenten inleveren. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt verdachten aan voor verlaten plaats ongeval
De politie heeft donderdag rond 1.15 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden op de Kasteel Traverse. Een 30-jarige Helmonder werd omstreeks 2.00 uur aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. Beiden zouden rond middernacht betrokken zijn geweest bij een eenzijdige aanrijding op de Weg Door de Rijpel ter hoogte van de kruising met het Betuwehof. Daar zou een auto in een bocht tegen een boom zijn gereden, waarna deze boom was omgevallen op een geparkeerde auto. De twee verdachten hebben vervolgens hun auto en de plaats van het ongeval verlaten. Alerte agenten stelden een onderzoek in en controleerden rond 1.15 uur een auto op de Kasteel Traverse. Daarin zat de 29-jarige Helmonder als bijrijder. Hij was op weg naar het ziekenhuis omdat hij verwondingen had in zijn gelaat. Hij werd vervolgens aangehouden voor betrokkenheid bij de aanrijding. Kort daarna werd de 30-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning. Uit onderzoek bleek dat hij de auto had bestuurd waarmee de aanrijding was veroorzaakt. Hij blies op het bureau een promillage van ruim 1,15. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.



Helmond: Politie houdt dronken automobilist aan
De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op het Baroniehof. Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor daar rijden. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij een promillage van bijna 2,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de Helmonder is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Asten: Politie houdt automobilist aan met gestolen kenteken na botsing
Op de A67 onder Asten is vrijdagochtend rond 6.00 uur een 20-jarige Poolse automobilist aangehouden. Agenten kregen een melding dat de auto kort daarvoor op de A67 ter hoogte van Eindhoven in een slip was geraakt en tegen de vangrail was gebotst. Hierna zou de bestuurder door zijn gereden. De politiemeldkamer gaf door dat de auto voorzien was van een gestolen kentekenplaat. Hierop hebben agenten de automobilist een eindje verder op de A67 op kunnen pakken. In het voertuig van de man werden diverse kentekenplaten aangetroffen, een benzinetank en enkele buitenboordmotoren. De man is in de cel gezet voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie houdt bewoner aan na aantreffen hennepkwekerij
In zijn woning aan de Sam Gewissies is donderdagmiddag rond 16.30 uur een 28-jarige man uit Geldrop aangehouden. De politie had informatie gekregen over een mogelijke hennepkwekerij in de woning en stelde donderdagmiddag in het pand een onderzoek in. Op de zolder werd een hennepkwekerij met 243 planten gevonden. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte mocht na verhoor naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Veldhoven: Politie vordert rijbewijs in na weigeren alcoholonderzoek
Op de Run is donderdagavond rond 20.00 uur een 42-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Een motoragent gaf de automobilist een stopteken voor een alcoholcontrole. Hij vroeg aan de man of hij hem wilde volgen naar een plaats waar de controle uitgevoerd zou worden. Hierop bleef de automobilist een stukje achter en toen de auto hem voorbij kwam rijden zat een vrouw achter het stuur. Hierop werd de man aangehouden. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hierop is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Veldhoven: Politie pakt mannen op voor openlijke geweldpleging
De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur een 20-jarige man uit Veldhoven aangehouden op de Sterrenlaan. Rond 16.15 uur meldde een 18-jarige Veldhovenaar zich op het bureau, waarna hij werd aangehouden. De twee zouden kort daarvoor op de Sterrenlaan een 53-jarige man uit Veldhoven geslagen hebben. Ook zouden ze met hun scooter tegen de scooter van het slachtoffer zijn gereden. Het stel gaf het slachtoffer de schuld toen zij hun scooter lieten vallen. De verdachten waren er daarna vandoor gegaan, maar reden later weer voorbij. De twee zijn aangehouden in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanhoudingen in Hambaken
's-Hertogenbosch - In het kader van de aanpak van (drugs)overlast in de wijk Hambaken heeft de politie donderdagmiddag en -avond een gerichte actie gevoerd tegen drugsdealers. Er zijn in totaal op deze avond zes mannen aangehouden die in het bezit waren van drugs.

Om ongeveer half zes werd op de Donkse Dreef een auto gecontroleerd waarvan bekend is dat deze betrokken zou kunnen zijn bij dealactiviteiten. En deze informatie klopte want bij de twee inzittenden, 26 en 34 jaar oud en beiden wonende in de Hambaken, werd inderdaad drugs gevonden. De bestuurder van de auto, de oudste van de twee, had meer dan 1000 euro bij zich in kleinen coupures. Ook werden er verschillende soorten harddrugs in de auto gevonden. De jongste van de twee wilde in het geheel niet meewerken aan de controle op drugsbezit en werd daarvoor al direct aangehouden. Bij zijn fouillering werd een zakje wit poeder aangetroffen. De twee zijn na verhoor heengezonden

Om half negen werd in de Koestraat een auto gecontroleerd. Van deze auto was ook bekend dat de inzittenden in drugs handelden. Er zaten vier inwoners uit de wijk Hambaken in, 36 jaar, 28 jaar, 27 jaar en 24 jaar. Bij controle bleek dat de 24 jarige een klant was die drugs wilde kopen. De andere drie waren vermoedelijk de dealers. In de auto werden meerdere grammen van verschillenden soorten drugs aangetroffen. Het viertal is naar het bureau gebracht en de auto is inbeslag genomen. De klant is na verhoor heengezonden, de dealers zijn ingesloten voor de nacht.

De politie houdt regelmatig van dit soort acties gericht om de overlast en het dealen van drugs gerelateerd met de wijk Hambaken aan te pakken.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling
Vught - Twee inwoners van Vught, beiden 15 jaar, zijn donderdagavond aangehouden voor mishandeling en openlijk geweld. Er was een ruzie ontstaan tussen het tweetal en twee bewoners van de Steenweg. De verdachten hadden veel aandacht voor enkele spullen die door de bewoners in een auto geladen werden. Daar waren die bewoners niet van gediend en gaven dat ook aan. De twee jongens mishandelden daarop de aangevers en fietsten hard weg. Binnen korte tijd kwamen er meerdere meldingen binnen vanuit die omgeving van een groep die vernielingen zou plegen. Toen de politie de groep wilden controleren gingen één van de jongens er van door. Het lukte om hem aan te houden. Zijn signalement kwam overeen met het signalement van één van de daders van de mishandeling. Op de plaats van de mishandeling trof de aangever een telefoon aan. Die bleek van de andere verdachte te zijn. De ouder van de verdachte werden gebeld en de moeder van de jongen kwam het net na middernacht aan het bureau afleveren. Beiden jongens zijn ingesloten aan het bureau. In de omgeving werden enkele vernielingen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Auto tegen boom
's-Hertogenbosch - Een 63-jarige Bossche automobilist en zijn 22-jarige Bossche zoon zijn donderdagmiddag rond 15.30 uur lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Empelseweg. De bestuurder reed in de richting van Rosmalen toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de linkerzijde van de weg knalde. Het voertuig raakte hierdoor zwaar beschadigd. De bestuurder en zijn zoon liepen lichte verwondingen op door de aanrijding. De 63-jarige man werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsster gewond na botsing
's-Hertogenbosch - Een 18-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch is donderdagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een botsing op de Rompertsebaan. De vrouw fietste in de richting van de Sint Teunislaan. Ter hoogte van de Wethouder Schuurmansstraat gaf ze met haar linkerarm aan dat ze linksaf ging slaan. Op dat moment werd de fietsster net ingehaald door een 35-jarige Bosschenaar op zijn snorfiets. De man kon de vrouw niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. De fietsster kwam ten val en werd met een pijnlijke heup en rug naar het ziekenhuis gebracht. Bij de snorfietser werd een blaastest afgenomen. Hij had niet gedronken.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren
's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagavond rond 22.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige Bosschenaar. De automobilist werd door agenten betrapt toen hij met een snelheid van 113 km/uur over de Hambakenweg reed. Daar mag maximaal 50 km/uur gereden worden. Omdat de bestuurder 63 km/uur te hard reed is zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging overval op cafetaria
Cuijk - Donderdagavond rond 22.15 uur heeft iemand geprobeerd om een cafetaria aan de Wilhelminastraat te overvallen. Een persoon,vermoedelijk een man, kwam de cafetaria binnen en bedreigde de eigenaar met vermoedelijk een vuurwapen. De dader hield zijn gezicht bedekt en vroeg om geld. De eigenaar liep naar het achterste deel van de cafetaria en zag dat de dader er zonder buit vandoor ging. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Donderdagavond laat en vrijdagmorgen is onder meer een buurtonderzoek verricht.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers