maandag 25 oktober 2010
Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandelen vriendin
De politie heeft maandagochtend rond 11.00 een man van 47 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de woning van zijn vriendin in Eindhoven-Gestel. Hij zou het huis kort daarvoor zijn binnengegaan en daarbij de 25-jarige vrouw hebben geslagen. Zij waarschuwde de politie waarop de verdachte werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist
De politie heeft maandagochtend rond 2.30 uur op de Nachtegaallaan het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Helmond. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en hebben hem vervolgens gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en had een alcoholpromillage van ruim 2.00 in zijn bloed. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek tijdens de controle dat zijn auto niet APK gekeurd was. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt man aan voor kweken van hennep
De politie heeft maandagochtend rond 11.40 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond West. In de schuur van de man troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 150 hennepplanten. Dit en de benodigde kweekapparatuur is in beslag genomen. Het zal worden vernietigd. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Deurne: Politie arresteert verdachte van diefstal aluminium
De politie heeft maandagochtend rond 8.45 uur een man van 30 jaar uit Arendonk (België) aangehouden op de Liesselseweg. Hij had daar geprobeerd bij een bedrijf een hoeveelheid aluminium te verkopen. Omdat het bedrijf dat niet vertrouwde, werd de politie gewaarschuwd. Uit onderzoek bleek dat het aluminium bij een ander bedrijf in Deurne was weggehaald. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Wintelre: Politie houdt man aan voor mishandeling en bedreiging van twee agenten
De politie heeft maandagochtend rond 2.05 uur bij hun woning in Wintelre een 64-jarige man en zijn 48-jarige partner aangehouden. Surveillerende agenten zagen kort daarvoor op de Zandoerleseweg een auto zeer langzaam rijden. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de bestuurster mogelijk alcohol gedronken had, zijn zij achter de auto aangereden. De bestuurster negeerde echter verschillende stoptekens. Agenten zijn achter de auto blijven rijden totdat deze uiteindelijk bij hun woning werd stilgezet. Daar wilden agenten de vrouw controleren. Dit werd echter tegengewerkt door de man. Hij werd zeer agressief tegen de agenten. De man bedreigde de agenten en maakte slaande bewegingen. Hij werd daar aangehouden, maar bleef zich echter heftig verzetten. Hierbij werd één agent door de man mishandeld en werd hij geschopt en geslagen. De agent liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht, hand en bovenbenen. Een andere agent viel tijdens de worsteling en bezeerde zijn rug. Daarnaast zette de man zijn hond op tegen de agenten en bedreigde hij hen met de dood. De man kon niet veel later door twee andere, inmiddels gewaarschuwde agenten, worden aangehouden. Ook de vrouw is aangehouden. Zij probeerde de aanhouding te belemmeren. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau. De vrouw bleek uiteindelijk teveel te hebben gedronken en kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Helmond: Aangehouden verdachten aanslag coffeeshop vrij gelaten
De politie heeft maandagmorgen om 9.00 uur de twee Helmonders (33 en 20 jaar oud) die woensdag 20 oktober werden aangehouden, in vrijheid gesteld. De beide mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op een coffeeshop aan de Noord Koninginnewal op 30 juli van dit jaar. Volgens het Openbaar Ministerie bestaan er onvoldoende ernstige bezwaren om de verdachten nog langer vast te houden. De beide mannen blijven wel verdachte in deze zaak.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder
De politie heeft zondagavond rond 19.05 uur op de Fuutlaan het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige beginnend bestuurder uit Geldrop. Agenten hielden daar een alcoholcontrole en de man werd daarbij gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van ruim 0.85 in zijn bloed en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van fietsendiefstal aan
De politie heeft zondagmiddag kort voor 18.00 uur op de Stratumsedijk een man van 27 jaar uit Eindhoven aangehouden. Een vrouw had kort daarvoor bij de politie gemeld dat ze haar gestolen fiets had zien staan bij een winkel aan de Leenderweg. Een getuige had tegen haar gezegd dat een man die fiets daar had neergezet. De vrouw is achter die man aangegaan en heeft ondertussen de politie gewaarschuwd. Die kon de verdachte op de Stratumsedijk aanhouden en meenemen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie pakt man op voor plegen huiselijk geweld
De politie heeft zondagavond rond 18.30 uur een man van 54 jaar aangehouden in zijn woning in Eindhoven Woensel-Noord. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor zijn 54-jarige echtgenote in het huis heeft geslagen. De vrouw liep daardoor onder meer letsel op aan haar gezicht waaraan ze door ambulancepersoneel is behandeld. De man heeft zelf de politie gebeld waarna hij door agenten werd aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft zondagavond rond 22.50 uur op het hoofdbureau aan de Mathildelaan een 36-jarige man uit Vught aangehouden. De man zou kort daarvoor bij zijn 44-jarige ex-vriendin in stadsdeel Strijp spullen hebben opgehaald. Hierbij zou hij agressief zijn geworden, verschillende zaken hebben vernield in de woning en de vrouw hebben bedreigd. De man was zelf naar het bureau gekomen om een aangifte te doen, toen bij de politie de melding binnen kwam van een ruzie in de relationele sfeer op dat adres. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de zaak onderzocht. De man is vervolgens op het hoofdbureau aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie arresteert automobilist na diverse aanrijdingen
De politie heeft zondagmiddag rond 14.45 uur een man van 24 jaar uit Polen aangehouden op het Kardinaalspad. De man zou kort daarvoor met zijn auto tegen een aantal andere geparkeerde en rijdende wagens zijn gereden. Ook zou hij tegen een lantaarnpaal zijn gebotst en zijn doorgereden. Een politieman buiten diensttijd had dat gezien. Hij is achter de man aangereden en heeft hem op het Kardinaalspad uit diens auto gehaald. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van de man is bloed afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen bepalen.

Aarle-Rixtel: Politie houdt drie personen aan voor bezit vuurwerk
De politie heeft zondagavond rond 19.10 uur twee jongens van 17 jaar en een man van 20 jaar, allen uit Aarle-Ritxtel, aangehouden op de Duivenakker. Kort daarvoor kwam er bij de politie een melding binnen van vuurwerkoverlast. Gewaarschuwde agenten troffen ter plaatse een groep jongeren en een geparkeerde auto aan. In deze auto lag een hoeveelheid vuurwerk. Dit is door de agenten in beslag genomen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. De minderjarigen zullen een HALT-straf aangeboden krijgen. Tegen de 20 jarige man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Dit wordt vervolgens doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Geldrop: Politie houdt man aan voor diefstal fiets
De politie heeft maandagochtend rond 1.30 uur een 28-jarige man uit Geldrop aangehouden op de Admiraal de Ruijterstraat. De man zou daar overlast veroorzaken. Ter plaatse troffen agenten de man aan en zagen dat hij een fiets bij zich had zonder slot. Uit onderzoek bleek dat de man deze fiets zou hebben meegenomen vanaf de Admiraal de Ruijterstraat. Agenten hebben de fiets in beslag genomen. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hier is tegen hem een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers