woensdag 27 oktober 2010
Helmond: Politie zoekt getuigen van straatroof
De politie is op zoek naar ooggetuigen van een straatroof die dinsdagavond tussen 19.20 en 19.33 uur plaatsvond bij het treinstation Mierlo-Hout aan het Meester Stikkerplein. Twee vriendjes van 13 jaar - een uit Eindhoven en de ander woonachtig in Helmond - stonden hier met een crossfiets op de trein naar Eindhoven te wachten. Op een gegeven moment liepen drie oudere jongens naar de 13-jarige die op de crossfiets zat. Een van de voor hen onbekende jongens eiste de fiets op. Een andere jongen trok aan de fiets, waardoor de 13-jarige viel. Hierna sprong een van hen op de fiets en reed weg. De andere twee medeplichtigen van de straatroof renden achter hem aan en verdwenen uit het zicht. Van de daders is het volgende signalement bekend. Dader 1 heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 1,70 m en heeft een breed postuur. Hij is ongeveer 16 jaar. Hij droeg een donker vest en had een rood Nike-petje op. Verder droeg hij rood met witte Nike Air Max schoenen. Dader twee: een donker uiterlijk,  sprong op de fiets en reed hiermee weg. Hij is ongeveer 19 jaar, 1,90 m lang, had een baard, dik postuur en droeg een witte jas. Hij had een geel petje op. Dader drie heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 16 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1,65 m. Hij heeft een dun postuur. Hij droeg een bruine Nickelson jas, droeg een zwarte Ralph Lauren petje en zwarte met gouden Bocelli Limited schoenen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie. Telefoonnummer: 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoonnummer: 0800-7000.

Best: Politie houdt dronken vrachtwagenchauffeur aan, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagochtend omstreeks 6.00 uur het rijbewijs van een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bad Munstereifel (Duitsland) ingevorderd. Een politiesurveillance reed omstreeks 5.30 uur over de A2 ter hoogte van Best. Hier zagen de agenten een vrachtwagen slingerend rijden. Daarop besloten de agenten de chauffeur te controleren. Een blaasproef gaf aan dat hij gedronken had. Hij is daarop aangehouden. Op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,85. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging
Agenten hielden dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 29-jarige Eindhovenaar aan ter hoogte van een woning in Woensel Noord. Even daarvoor kreeg hij ruzie met de 53-jarige vader van zijn ex-vriendin. De ruzie vond zowel in als buiten de woning plaats. De verdachte zou de bewoner hebben bedreigd met de dood. Toen de politie arriveerde, kon de verdachte op straat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Eindhoven: Politie houdt buiten heterdaad verdachte van woninginbraak aan
De politie heeft woensdag omstreeks 9.10 uur buiten heterdaad een 20-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Eindhoven Tongelre aangehouden. Hij wordt als verdachte gezien van een inbraak in een woning aan de Kaartmakersring, gepleegd in januari/februari 2009. Uit de woningen waren o.a. een computer en sieraden weggenomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. 

Helmond: Politie houdt verdachte aan voor bedreiging
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.00 uur in zijn woning in Helmond West een 30-jarige man aangehouden. De politie was door een vrouw (exacte leeftijd nog niet bekend) uit Nijmegen gebeld die vertelde dat ze zonet in zijn woning door hem zou zijn gedwongen tot seks. Ze zou ook door hem bedreigd zijn. De man en de vrouw zijn bekenden van elkaar. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De vrouw gaat aangifte doen.

Helmond: Politie houdt verdachten aan met tassen vol met henneptoppen
De politie heeft woensdagochtend omstreeks 9.40 uur op de Bosselaan twee mannen aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Helmond en een 37-jarige Eindhovenaar. De politieagenten zagen de twee mannen bij een aldaar geparkeerde auto staan en hadden 'bigshopper'-tassen bij zich. In de tassen zaten gedroogde henneptoppen. Het gezamenlijke gewicht bedraagt meer dan 42 kg. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachten aan voor zakkenrollerij
De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur twee verdachten aangehouden in een winkel aan de Demer. Het gaat om een 19-jarige man en een meisje van 14 jaar oud. Beiden komen uit Frankrijk. Ze worden verdacht van zakkenrollerij. Kort voor hun aanhouding bemerkte een 52-jarige vrouw uit Eindhoven dat een man in de winkel tweemaal tegen haar aan duwde. Toen ze naar haar schoudertas keek, zag ze dat de sluiting openstond en dat de portemonnee uit haar tas was verdwenen. Zij en een familielid sprak de man er direct op aan, maar hij ontkende. Het slachtoffer had het vermoeden dat een meisje, die met de man was, ook betrokkene was bij de diefstal. Het slachtoffer schakelde daarop de beveiliging in. Op een plank waar de verdachte man stond werd de portemonnee aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan voor huisvredebreuk en vernieling
De politie heeft kort na middernacht, omstreeks 0.05 uur, een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden nabij de woning van zijn 25-jarige ex-vriendin in Gestel. De man zou kort voor zijn aanhouding, zonder toestemming van haar, de woning zijn binnengedrongen. Om binnen te komen had hij een ruitje van de voordeur kapot geslagen. Hij is door de politie ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw deed aangifte van vernieling en huisvredebreuk.

Valkenswaard: Politie houdt verdachte aan voor drugshandel
Dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur hield de politie op de Nobertusdreef een 45-jarige automobilist uit Valkenswaard aan. De politie trof in zijn auto tien sachetjes met harddrugs aan. Het gaat vermoedelijk om cocaïne. De auto werd voor verder onderzoek in beslag genomen. Hierna vond in zijn woning in Valkenswaard een huiszoeking plaats. Ook hier werden verschillende soorten (hard)drugs aangetroffen, waaronder cocaïne, hennep en (vermoedelijk) XTC-pillen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt fietsendieven op heterdaad aan
Twee 15-jarige jongens uit Eindhoven zijn dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur op de Heemweg aangehouden door de politie. Een ooggetuige zag een drietal jongens fietsen wegnemen uit een stalling aan de Meiveld en waarschuwde direct daarop de politie. Kort hierna fietsten drie jongens langs het politiebureau aan de Heemweg en werden herkend als de jongens die verdacht worden van fietsendiefstal. De politie vroeg hen te stoppen. Twee van de drie gaven hieraan gehoor, de derde gooide de fiets waar hij op zat, op de grond en rende weg. De minderjarigen die bleven staan werden daarop aangehouden en zijn inmiddels voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De drie gestolen rijwielen zijn inmiddels weer bezorgd bij de rechtmatige eigenaren.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers