dinsdag 19 oktober 2010
Getuigen steekpartij gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Laak zoekt mensen die meer informatie hebben over een steekpartij die zich vermoedelijk heeft afgespeeld in een woning aan de Pasteurstraat. Dinsdag 19 oktober omstreeks 02.40 uur kwamen twee bebloede mannen de eerste hulp van een Haags ziekenhuis binnen. Nadat duidelijk werd dat er zich vermoedelijk in een woning in de Pasteurstraat tussen beide mannen een steekpartij had voltrokken, gingen agenten daar poolshoogte nemen. In de woning werd bloed aangetroffen, waarop de twee mannen in het ziekenhuis, Hagenaars van 21 en 25 jaar, werden aangehouden. Nadat zij aan hun letsel waren behandeld, werden zij op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Op dit moment is nog onduidelijk wat er precies in de woning is gebeurd. Forensisch specialisten verrichten dinsdag sporenonderzoek in de woning.
De recherche van Bureau Laak komt graag in contact met mensen die in de avond- of nachtelijke uren van maandag 18 op dinsdag 19 oktober iets gezien of gehoord hebben op de Pasteurstraat wat mogelijk verband kan hebben met deze zaak. Ook als u anderszins informatie heeft die het onderzoek verder kan helpen, komt de recherche graag met u in contact. De recherche van Bureau Laak is bereikbaar via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.


Veelpleger aangehouden na poging tot inbraak
Den Haag – De politie hield dinsdag 19 oktober een 18-jarige veelpleger aan op verdenking van een poging tot woninginbraak. Rond 01.45 uur 's nachts kwam er een melding binnen dat een man een woning aan de Boekhorststraat probeerde binnen te komen via een raam. Na enkele mislukte pogingen gaf hij op. Toen agenten in de straat arriveerden, troffen zij daar een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden, waarna bleek dat hij een bekende veelpleger is. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Aangehouden na rijden onder invloed
Den Haag – Agenten zagen op dinsdag 19 oktober omstreeks 03.20 uur een man met een auto rijden op de Neherkade. De agenten besloten de man te controleren en gaven hem een stopteken. De bestuurder, een 39-jarige Hagenaar, voldeed hier niet aan en reed door. Door middel van lichtsignalen lukte het de agenten even later toch om de man te doen stoppen. Tijdens de controle moest de man een blaastest doen waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau ging de ademanalysetest hem maar moeilijk af. Uiteindelijk blies de man 595 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


Man met scootmobiel te water
Wassenaar - Een man uit Wassenaar reed maandag 18 oktober om 13.05 uur met zijn scootmobiel op de Backershagenlaan vanaf het fietspad het water in. Omstanders haalden de 76-jarige man uit het water. Ambulancepersoneel controleerde de man en constateerde dat de hij enigzins onderkoeld was, maar de Wassenaarder hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie bracht hem naar huis. De brandweer moest eraan te pas komen om de scootmobiel op het droge te krijgen. Vermoedelijk had de man zich vergist in de pedalen en het gaspedaal ingedrukt in plaats van de rem.


Politie houdt twee mannen aan met vuurwapen
Rijswijk - De politie kreeg dinsdag 19 oktober rond 02.15 uur een melding dat er werd ingebroken in een auto op de Nachtegaallaan. Na de inbraak zou er een donkerkleurige auto zijn weggereden met twee mannen erin. Kort daarna zagen agenten een donkere auto uit een parkeervak op de Sniplaan wegrijden met twee mannen erin. Tijdens de controle van de mannen en het voertuig greep de bestuurder een vuurwapen. Op vordering van de agenten liet de man het vuurwapen los en nam de politie het vuurwapen in beslag. De beide mannen, 20 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Roosendaal, werden aangehouden. Op de Nachtegaallaan trof de politie een bestelbusje aan waarin ingebroken was. Uit onderzoek moet nog blijken of de beide aangehouden mannen ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak in het busje. Het tweetal zit nog vast.


Politie zoekt getuigen overval zonnestudio
Rijswijk - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een zonnestudio aan het Generaal Eisenhouwerplein maandag 18 oktober om 20.45 uur. Een nog onbekende man kwam de zonnestudio binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Na het meenemen van een nog onbekend geldbedrag ging de man er vandoor in de richting van het station/Wethouder Hillenaarplantsoen. Hierna is de dader vermoedelijk de Buziaulaan opgerend. Onderzoek in de omgeving naar de dader leverde niets op. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader: een man van ongeveer 1.65 m lang met een donker getinte huidskleur. De man droeg een muts op zijn hoofd, een shawl over zijn gezicht en was in het zwart gekleed. Kort na de overval is door de politie een Burgernet Actie gestart. Hierop is nog geen reactie binnengekomen.
Bent u getuige geweest van deze overval of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Politie houdt drie verdachten aan na ruzie
Naaldwijk - De politie hield maandag 18 oktober rond 23.30 uur twee mannen en een vrouw aan in de Gerrit van Heemskerkstraat nadat daar een ruzie was geweest. Een van hen, een 17-jarige man uit Naaldwijk werd aangehouden omdat hij kort daarvoor iemand met een mes bedreigd had. De andere twee, een 24-jarige man uit Monster en een 18-jarige vrouw uit Naaldwijk werden aangehouden omdat zij van een woning in voornoemde straat de ruit van de voordeur hadden vernield. Het drietal zit nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.


Jongetje aangereden door bromfietser
Wateringen - Een 7-jarig jongetje uit Wateringen dat plots de Kerklaan overstak werd maandag 18 oktober om 19.00 uur aangereden door een 16-jarige Wateringer op een bromfiets. Het jongetje zat in eerste instantie bij zijn broer achterop de fiets en reed over de Kerklaan. Toen de twee waren afgestapt om over te kunnen steken liep de broer, een 12-jarige jongen, alvast naar de overzijde van de straat. Hierna riep hij zijn broertje om ook over te steken. Tijdens het oversteken kon de jongen op de bromfiets het jongetje niet meer ontwijken en reed hij hem aan. Ambulancepersoneel nam de jongen mee naar het ziekenhuis om naar zijn verwondingen te laten kijken.


Inbreker overlopen
Delft - Een getuige zag maandagavond om 22.40 uur een man naar binnen klimmen in een woning aan de Gershwinlaan. De man klom op een vuilnisbak en zag kans om via een bovenlicht de woning binnen te komen. Korte tijd later zag de getuige de inbreker uit een raam springen en op een damesfiets wegrijden. Gewaarschuwde agenten zochten de omgeving af en zagen de betreffende man rijden op de Buitenhofdreef.  De agenten hielden hem aan. De bewoonster van het pand waar de man naar binnen was gegaan verklaarde dat zij de man in de slaapkamer had overlopen. Toen zij hem betrapte sprong hij uit een raam. De inbreker, een 45-jarige Hagenaar, zit nog vast voor verhoor.


Collecteren met vals legitimatiebewijs
Pijnacker - Politieagenten die maandag 18 oktober om 19.00 uur een gevonden portemonnee terug wilden brengen naar de rechtmatige eigenaar, kwamen terug op het bureau met een nep-collectant. Toen de agenten op de Waard reden, zagen zij een man die er bij het zien van de agenten plotseling vandoor ging. De man rende een brandgang in. De agenten werden aangesproken door een bewoner die de vluchtende man gezien had. Hij vertelde de agenten welke kant hij opgerend was. Een paar straten verderop, in de omgeving van de Rietlanden, troffen de agenten de man zittend op de grond aan. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad met een paar jongens, vandaar dat hij wegrende toen hij de agenten zag. Op de plek waar de man, een 20-jarige Rotterdammer, werd aangetroffen vonden agenten een aantal kaarten van een stichting en een vervalst legitimatiebewijs met daarop de foto van de aangehouden man. Aan het bureau verklaarde de Rotterdammer dat hij gecollecteerd had met een vals legitimatiebewijs omdat hij geen geld had om boodschappen te doen.
http://www.inwonersnieuws.nl/
Straatroof, politie zoekt getuigenZoetermeer - Meerdere getuigen zagen maandag 18 oktober omstreeks 21.00 uur dat er op de Heijermanshove een jongen mishandeld werd door drie donker getinte mannen. De getuigen gaven een duidelijk signalement waardoor gewaarschuwde agenten één van de drie mannen konden aanhouden. De andere twee mannen renden weg toen zij de agenten zagen. De twee andere mannen hadden donker haar (dreadlocks) en droegen een petje/ muts. Het slachtoffer verklaarde later dat hij beroofd was van zijn telefoon.
Een van de getuigen, een man, is nog achter de twee straatrovers aangerend. De politie zou deze getuige graag spreken. De getuige had een paardenstaart en droeg een gewatteerde jas met een bontkraag. De 24-jarige aangehouden Hagenaar zit nog vast voor verhoor.
De politie is verder op zoek naar getuigen van deze mishandeling/beroving of naar mensen die informatie hebben die kan helpen de daders te pakken. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie, neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M, 0800-7000.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers