zondag 17 oktober 2010
Politie houdt man met mes aan

Rosmalen - Zaterdagmiddag om half twee heeft de politie een 22-jarige man uit Spanje aange-houden omdat hij kort daarvoor meerdere mensen met een mes had bedreigd op de Hoogstraat. Getuigen belden de politie dat er een man in een supermarkt en in de omgeving daarvan met een mes had staan zwaaien. De getuigen hadden gezien dat de man als passagier in een auto stapte en weg reed. Agenten hadden de auto snel opgespoord en lieten de be-stuurder stoppen. Een getuige, die achter de auto reed, wees de man met het mes aan. Hij zat achterin de auto. Hij werkte niet mee en verzette zich tegen zijn aanhouding. Nadat de agenten pepperspray hadden gebruikt is hij geboeid naar het bureau gebracht. De politie is op zoek naar meer mensen die zich bedreigd hebben gevoeld bij het incident. Ze kunnen zich melden bij de recherche via 0900-8844.

www.inwonersnieuws.nl

Speelgoeddief aangehouden

's-Hertogenbosch - Oplettende beveiligings medewerkers hebben zaterdagmiddag om twee uur een bekende veelpleger aangehouden na een winkeldiefstal. De verdachte, 50-jaar uit Breda, liep een warenhuis aan de Schapenmarkt binnen. Hij liep direct door naar de speelgoedafdeling en deed daar twee dozen speelgoed ter waarde van 140 euro in een tas. Daarna liep hij direct naar buiten. Maar de beveiliging hadden hem al gezien en nadat het alarm af ging konden ze hem aanhouden. De politie nam de verdachte over en die is aan het bureau in verzekering gesteld.

www.inwonersnieuws.nl

Zeven winkeldieven aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagmiddag om kwart over drie, op aangeven van een getuige een groep van zeven personen aangehouden voor diefstal in vereniging. De oplettende beveiliging van een warenhuis aan de Schapenmarkt had de groep al snel in de gaten dat ze enkele kledingstukken wilden stelen. Ze vroegen er assistentie bij van de politie omdat de groep zo groot was. Net buiten de winkel kon de groep Achter het Stadhuis aangehouden wor-den. Het betroffen drie minderjarige kinderen van 11, 13 en 14 jaar uit Oss, Echt en Nieuw-stadt. Daarnaast waren het vier meerderjarige personen, waaronder ouders van de kinderen, van 19, 20 36 en 39 jaar uit Oss, 's-Hertogenbosch en Echt. Ze zijn allen naar het bureau gebracht en verhoord. In de loop van de avond zijn ze heengezonden.

www.inwonersnieuws.nl

Man aangehouden voor bedreiging

Rosmalen - Een 36-jarige man uit Rosmalen is zaterdagavond op Fort Prins Willem aangehou-den voor bedreiging. De man had daar rond acht uur contact gezocht met zijn ex-vrouw. Het contact ontaardde in een ruzie waar bekenden van beide partijen getuige van waren. Op een gegeven zou hij een mes gepakt hebben en zijn ex-vrouw hebben bedreigd. De politie vond het mes bij hem en heeft hem aangehouden. Hij is aan het bureau voor de nacht ingesloten.

www.inwonersnieuws.nl

Flessentrekker aangehouden

's-Hertogenbosch - Nadat hij op zijn verjaardag de hele dag gerelaxt had in een sauna aan de De Eendenkooi bleek om acht uur dat een 34-jarige man zonder een vaste woon- of verblijf-plaats zijn rekening van bijna tweehonderd euro niet kon betalen. Hij zei dat hij geen geld bij zich had. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zicht. Personeel van de sauna belden de politie. Na onderzoek bleek dat deze man voor dit feit al meerdere malen in het hele land voorkwam. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is voor de nacht aan het bureau ingeslo-ten.

www.inwonersnieuws.nl

Fietsendievenbende aangehouden

Veghel - Met behulp van een oplettende getuige heeft de politie zaterdagavond om half elf drie mannen aangehouden die vermoedelijk meerdere fietsen hadden gestolen. De getuige had gezien dat de mannen op de Hintelstraat een fiets in een busje laadden. Een gedeelte van het kenteken werd doorgegeven. Een surveillance eenheid van de politie kwam het busje tegen op de Hyacintweg. In het busje zaten de drie verdachte, 20, 22 en 29 jaar uit Polen en in Neder-land verblijvend. Achter in het busje stonden drie afgesloten fietsen waaronder de fiets die kort daarvoor gestolen was. De drie mannen en het busje met de fietsen zijn naar het bureau ge-bracht. Zij hebben de nacht in een cel doorgebracht en de recherche onderzoekt de zaak.

www.inwonersnieuws.nl

Rijden onder invloed

Regio - De politie probeert, uit oogpunt van verkeersveiligheid zo veel mogelijk mensen te betrappen als ze teveel drank op hebben en dan toch aan het verkeer gaan deelnemen. Er vallen jaarlijks veel verkeersdoden en -gewonden doordat men te veel op heeft. Als er aanlei-ding toe is, bijvoorbeeld slingerend rijden of als de adem van de bestuurder naar alcohol ruikt, kan de politie bij iedere bestuurder een voorlopige test op straat afnemen. De uitslag van deze test bepaald of de verdachte mee moet naar het bureau voor een ademanalyse. Vroeger werd het bloed gecontroleerd en de uitslag in promillage uitgedrukt. 0,5 promille was toegestaan in Nederland. Al geruime tijd gebruikt de politie de ademanalyse als meetmiddel en dan wordt de uitslag uitgedrukt in microgram per liter uitgeademde lucht (ug/l of in de volksmond ugl). In Nederland is 220 ugl toegestaan wat overeenkomt met de vroegere 0,5 promille. Nadat de ademanalyse is afgewerkt wordt de verdachte gehoord en krijgt hij een rijverbod uitgereikt. De duur van dat verbod is afhankelijk van de hoeveelheid die hij gedronken heeft. Normaal gesproken wordt de verdachte dan weer in vrijheid gesteld. De hele procedure neemt enkele uren in beslag en wordt door twee of drie agenten uitgevoerd.
Zaterdagavond is een uitgaansavond en wordt er jammer genoeg nog te weinig gebruik ge-maakt van een BOB. Om die reden zijn er tussen tien uur zaterdagavond en vijf uur zondag-morgen twee gerichte alcoholcontroles gehouden in Oss. Bij deze controles werden in totaal 332 bestuurders gecontroleerd. Zeven bestuurders kregen een proces verbaal omdat ze tussen de 600 en 220 ugl bliezen op het apparaat. Twee mensen raakten hun rijbewijs kwijt waaron-der één beginnende bestuurder die 565 ugl blies terwijl hij maar 88 mag hebben. Hieronder het overzicht van de aanhoudingen van één nacht buiten de genoemde controles. Naast deze aan-houdingen werden er nog meer bestuurders gecontroleerd die of niets gedronken hadden of net onder de grens bleven.
%u2022 Op zaterdagavond om half zeven is op de Eikstraat in Drunen een 72-jarige inwoner uit Drunen betrapt toen hij met een slok op achter het stuur zat. Hij blies 515 ugl.
%u2022 Om tien voor elf betrapte de politie op de Rooiseweg in Schijndel een beginnende be-stuurder van 25 jaar uit Schijndel. Hij reed met hoge snelheid rond en trok daardoor de aandacht. Hij blies 195 ugl terwijl je als beginnend bestuurder maar 88 mag heb-ben.
%u2022 Om half één werd een 52-jarige vrouw uit Uden gecontroleerd op de Lippstadt Singel in Uden. Het viel agenten op dat ze 40 km/u reed waar ze 80 mocht. Nadat ze was aangehouden blies ze aan het bureau 1035 ugl. Dat is meer dan viereneenhalf keer te-veel dus. Ze raakte direct haar rijbewijs kwijt en kreeg een rijverbod van dertien uur.
%u2022 Een 26-jarige beginnende bestuurder uit Polen en verblijvend in Uden werd om onge-veer half drie gecontroleerd op de Rembrandtlaan in Veghel. Hij blies aan het bureau 425 ugl (88 is toegestaan) dus hij was zijn rijbewijs kwijt. Omdat hij deze niet bij zich had werd zijn auto achter gehouden totdat hij zijn rijbewijs komt brengen.
%u2022 Om tien over half drie werd een Poolse man van 29 jaar en verblijvende in Kerkdriel op de rijksweg A2 ter hoogte van Boxtel gecontroleerd. De man reed opvallend zacht en slingerde over de middellijn van de rijksweg. Bij hem kwam de meter tot 445 ugl.
%u2022 Om drie uur zagen agenten op de Maasstraat in Cuijk dat een vrouw haar auto daar parkeerde. Ze reed echter tegen een paaltje. Bij controle bleek dat de 32-jarige vrouw uit Cuijk 900 ugl blies.
%u2022 Om vijf uur zagen agenten dat een bestuurder zonder verlichting op de A59 ter hoog-te van Nuland reed. Zijn adem bleek naar alcohol te ruiken. Na aanhouding blies hij aan het bureau 600 ugl. Hij kon zijn rijbewijs in leveren.

www.inwonersnieuws.nl

Weer autobranden in Vught

Vught - Ondanks de extra inzet van politie in Vught zijn er op zaterdagavond weer drie auto's uitgebrand. Om negen uur brandde er een bestelauto uit in de Antoon van Weliestraat. Om tien voor half elf was het raak op de Emmasingel waar een personenauto uitbrandde. Om tien over half twaalf stond er een auto in brand op de Kapellaan. Deze kon snel geblust worden. De poli-tie onderzoekt ook deze branden in navolging op de branden van de vorige nacht. Er wordt intensief gesurveilleerd in Vught en omgeving. Maar het is onmogelijk om op iedere hoek van de straat een agent neer te zetten dus de politie vraagt uitdrukkelijk om hulp van de burgers van Vught om dit te stoppen. Mensen die iets verdachts hebben gezien of de komende tijd iets verdachts zien worden verzocht dit direct te melden via 0900-8844. Bij direct gevaar voor per-sonen of gebouwen of andere goederen moet men natuurlijk 112 bellen.

www.inwonersnieuws.nl

Brand in een woning

Rosmalen - Zondagmorgenvroeg om iets over twaalven is er brand ontstaan in het bed van de bewoonster van een woning aan de Calandostraat. De vrouw lag te slapen toen ze wakker werd van het feit dat haar matras in brand stond. Ze is uit bed gesprongen en kon met haar kinderen, een tweeling van anderhalf jaar oud, op tijd uit huis vluchten. De hulpverleners hebben zich over de slachtoffers ontfermd maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle. Een oorzaak van de brand zou het elektrische verstel systeem van het bed kunnen zijn. De verzekering gaat voor onderdak voor het gezin zorgen.

www.inwonersnieuws.nl

Twee mogelijke inbrekers aangehouden

's-Hertogenbosch - Twee mannen uit Litouwen zijn zondagmorgen om half één aangehouden op de Zesde Reit. Getuigen hadden gemeld dat er twee donker geklede mannen rondliepen. Agenten waren snel in de straat en troffen de twee mannen aan. Ze hadden niets bij zich be-halve een rol vuilniszakken. Er was wel gezien dat één van de mannen bij een tuin had gestaan en in die tuin werden enkele schroevendraaiers gevonden die niet van de bewoners waren. De mannen zijn aangehouden voor het hebben van inbrekerswerktuigen. De zaak wordt verder onderzocht.

www.inwonersnieuws.nl

Hardleerse verkeersduivel aangehouden

Nuland Rosmalen - De politie heeft zondagmorgen om half twee bij zijn woning in Nuland een 30-jarige motorrijder aangehouden. Agenten zagen een motor met hoge snelheid rijden op de Rijksweg in Nuland. Ze zette de achtervolging in, op de A59 kwam de snelheid tegen de 200 km/u uit. Bij de afslag Rosmalen kreeg de bestuurder een stopteken maar hij scheurde weg. Agenten achtervolgden hem een tijdje maar de man nam zoveel risico's voor zich zelf en ande-re weggebruikers dat de agenten de achtervolging stopten en aan een andere eenheid vroegen om bij zijn woning te gaan kijken. Daar troffen ze de motor aan met zijn berijder. Hij werd direct aangehouden. Hij krijgt een forse bekeuring voor onverantwoord rijgedrag. Zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard en zijn motor was niet verzekerd. Ook had hij nog een boete open staan en moest zijn vervoersmiddel nog een maand buiten gebruik gesteld worden.

www.inwonersnieuws.nl

Drie aanhoudingen na afloop festival

Volkel - Na afloop van Festyland heeft de politie zondagmorgen tussen één en half drie enkele aanhoudingen verricht. Het festival was afgelopen en de politie was bezig om het verkeer zo snel en zo goed mogelijk weg te krijgen. Om één uur stonden er op de kruising Antoniusstraat met de Kroatenstraat enkele jongeren die het verkeer hinderden. Een dringend verzoek om zich te verwijderen werd niet opgevolgd waardoor de agenten zich genoodzaakt voelden om ze weg te duwen. Eén van jongens, 20 jaar uit Haren (Nb) vond het nodig om te proberen één van de agenten te slaan waardoor hij direct aangehouden werd. Om half twee zagen agenten op de Antoniusstraat dat een man een spiegel van een auto afbrak. Vermoedelijk na een ruzie. De verdachte, 30 jaar uit Uden, werd direct aangehouden en naar het bureau gebracht. Om tien over twee vond een 41-jarige man uit Veghel het nodig om opzettelijk met zijn arm tegen de spiegel van een politieauto te slaan. Daardoor raakte de spiegel kapot en werd de man ui-teraard aangehouden.

www.inwonersnieuws.nl

Openlijk geweld

's-Hertogenbosch - Een 20-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch is zondagmorgen om vier uur slachtoffer geworden van een openlijk geweldpleging. De man liep met enkele anderen op de Sint Jorisstraat toen een familielid van hem bijna aangereden werd door een kleine grijze auto. Hij riep daar iets over toen de auto stopte. Enkele lichtgetinte mannen stapten uit en sloegen hem meerdere malen in zijn gezicht. Hij liep hierdoor verwondingen op aan zijn gezicht en bloedde hevig. Ook zijn vriend kreeg enkele klappen. De mannen stapten weer in en reden weg, er zaten vermoedelijk 5 a 6 mensen in waaronder enkele in de kofferbak. Een groot ge-deelte van het kenteken is bekend en er worden camerabeelden opgevraagd van de parkeergarage. De medewerker daarvan was de auto al opgevallen door het baldadig gedrag van de inzittenden. Er was nog uitgekeken naar de auto maar die is niet meer gevonden. De politie denkt de daders snel te kunnen aanhouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

www.inwonersnieuws.nl

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers