dinsdag 19 oktober 2010
Man aangehouden voor verlaten verkeersongeval
Uden - Op maandagmiddag rond 14.50 uur heeft de politie op de Mellesingel een 36-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man werd aangetroffen bij een verkeersongeval waarbij een auto tegen een lantaarnpaal en boom was gereden. In eerste instantie beweerde de man dat hij de auto bestuurd had. Echter werd door meerdere getuigen verklaard dat er een vrouw achter het stuur zat ten tijde van de botsing. De man wilde niet vertellen wie er had gereden toen er opeens een 44-jarige vrouw uit Utrecht naar de plaats van het ongeluk kwam. Zij vertelde de agenten dat zij had gereden. Volgens de omstanders was zij echter niet de bestuurster van de auto. De vrouw wilde zich niet legitimeren en is door de agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Pool op dievenpad
Boxtel - Op maandagmiddag is rond 17.45 uur een 26-jarige Pool bij een supermarkt aan het Oosterhof aangehouden voor winkeldiefstal. De Pool had diverse voedingsmiddelen in zijn jaszakken gestopt en probeerde de kassa te passeren. Hij werd door de bedrijfsleider tegengehouden die de politie inschakelde. De man bleek ook een aardappelschilmesje bij zich te dragen. De spullen zijn in beslag genomen en de man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Man beledigt politieagenten
Vught - Op maandagavond omstreeks 20.45 uur is een 47-jarige man uit Vught aangehouden in een woning aan het Salahutuplein. De politie ontving een melding van een vechtpartij in de woning en ging polshoogte nemen. Toen de agenten bij de woning aankwamen probeerde de Vughtenaar net de woning te verlaten. Bij het zien van de agenten ging hij echter weer terug de woning in en sloot de voordeur. Door de ruiten van de voordeur zagen ze dat de man diverse beledigende gebaren maakte. Tevens trok de man zijn broek uit om zijn geslachtsdeel te laten zien. Toen de man weer naar buiten kwam vloog hij op een agent af en gaf hem een stomp in zijn gezicht. De man werd hierop naar de grond gewerkt en met veel verzet aangehouden. Hij is meegenomen naar het hoofdbureau in 's-Hertogenbosch. Uit nader onderzoek bleek dat de man ruzie had, in de woning van zijn moeder, met zijn broer.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Veelpleger aangehouden voor vernieling
Grave - Op maandagavond is rond 21.15 uur een 45-jarige man uit Grave aangehouden in een woning aan de Waterhoenhorst aangehouden voor vernieling. De politie was eerder op de avond al bij de woning geweest in verband met geluidsoverlast meldingen. De man had ruzie met een vrouw in de woning. Later op de avond zijn agenten terug gegaan omdat de man, die duidelijk onder invloed van alcohol was, de ruit van de voordeur had ingetrapt. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.
Tsjech aangehouden met inbrekerswerktuig
Grave - Op maandagavond is rond 23.30 uur op de Jan van Cuykdijk een 37-jarige man uit Tsjechiƫ aangehouden voor het bezit van inbrekerswerktuig. Surveillerende agenten zagen een personenauto staan die niet afgesloten was. De auto lag vol met inbrekerswerktuig zoals een boor, schroevendraaiers, messen en plastic handschoenen. Opvallend is dat er in de auto ook een slang met een pomp werd aangetroffen waar een sterke dieselgeur vanaf kwam. Deze pomp wordt vermoedelijk gebruikt om diesel uit voertuigen te halen. De agenten hebben gewacht tot de eigenaar van de auto weer terug zou komen. Kort daarna kwam de verdachte aanlopen die in de auto stapte. Hij is door de agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Verkeerscontroles Orthenseweg: 82 bekeuringen
's-Hertogenbosch - De politie heeft maandagmorgen 18 en dinsdagmorgen 19 oktober verkeerscontroles gehouden op de Orthenseweg. Dat gebeurde tussen 07.00 en 09.00 uur in samenwerking met Stadstoezicht. Tijdens deze controles werd gecontroleerd op fietsen door het rode verkeerslicht en rijden op het fietspad met de bromfiets. Stadstoezicht controleerde de fietsen waar geen slot op zat met een handscan. Hierdoor kan gecontroleerd worden of de fietsen van diefstal afkomstig zijn door middel van een chip die in de fiets zit of serienummer.
Tijdens de controle van dinsdag viel het de agenten op dat ondanks de controle van maandag nog steeds veel mensen door rood licht fietsten.

Bekeuringen maandag
29 bekeuringen: fietsen door het rode verkeerslicht.
1 bekeuring: mobiel bellen op de bromfiets
10 bekeuringen: rijden op het fietspad met de bromfiets.

Bekeuringen dinsdag
30 bekeuringen: fietsen door het rode verkeerslicht
12 bekeuringen: rijden op het fietspad met de bromfiets

http://www.inwonersnieuws.nl/

Man gewond bij aanrijding
Liempde - Een 47-jarige automobilist uit Best is maandagavond rond 21.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A2 ter hoogte van Liempde. De man reed in de richting van Best. Voor hem reden twee vrachtwagens. De eerste vrachtwagen moest remmen, waardoor ook de tweede vrachtwagen remde. De automobilist remde ook, maar kon niet voorkomen dat hij achterop de vrachtauto botste. Zijn auto schoot onder de vrachtwagen door en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De automobilist kon zelf uit zijn auto komen en had last van zijn rug en benen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede automobilist kon de auto van de man uit Best niet meer ontwijken en botste daar ook nog op. Deze bestuurder raakte niet gewond. De politie heeft van beide automobilisten en vrachtwagenchauffeurs een blaastest afgenomen. Niemand had gedronken. Door de aanrijding was een rijstrook van de A2 tijdelijk dicht. De brandweer heeft de weg schoongemaakt.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Aanhouding na aanrijding
Herpen - De politie heeft dinsdagmorgen rond een 21-jarige man uit Berghem aangehouden na een verkeersongeval op de Berghemseweg. Agenten kregen een melding dat een auto tegen een boom was gereden. De man zat achter het stuur en zijn 19-jarige vriendin uit Polen zat naast hem. Beide inzittenden zaten bekneld in het voertuig en moesten door de brandweer bevrijd worden. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht met gebroken ribben en mogelijk een gebroken bekken. De bestuurder rook naar drank en werd aangehouden. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen dat wordt onderzocht door het NFI. De man werd vervolgens heengezonden. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met een beenfractuur. Verkeersspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan op de plaats van de aanrijding. Ook de traumaheli is ter plaatse gekomen, maar het duo is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

http://www.inwonersnieuws.nl/

Brand in basisschool
Rosmalen - Agenten hebben dinsdagmorgen rond 05.15 uur een brand geblust in een basisschool aan de Eikakkerhoeven. De agenten kregen een melding van een inbraak in de school. Toen ze ter plaatse kwamen roken ze een brandlucht. De school bleek vol rook te staan en er bleek brand te zijn in een kantoortje. Met behulp van een brandblusser uit de politieauto konden de agenten het grootste gedeelte van de vlammen doven. De inmiddels gearriveerde brandweer maakte de bluswerkzaamheden vervolgens af. De politie heeft een onderzoek ingesteld omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. De technische recherche verricht onderzoek. Wat de schade aan het schoolgebouw is, is nog niet bekend.

http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers