zaterdag 23 oktober 2010

Snelheidscontrole
's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur heeft de politie op de Zandzuigerstraat een snelheidscontrole gehouden. Er werden dertig processen-verbaal geschreven voor de overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km per uur. De gemeten snelheden lagen tussen de 65 en de 90 kilometer per uur.

Winkeldief alsnog aangehouden
Boekel - Vrijdagochtend is een 35-jarige man, woonachtig in Grave, in zijn woning aangehouden voor diefstal van zo'n tien zonnebrillen in een winkel aan de Kerkstraat op 5 augustus jl. De verkoper had een duidelijk signalement van de dader en er waren enkele getuigen van de diefstal. Speurwerk van de politie leidde tot een identieke zaak in Brabant Zuid-Oost, waar de verdachte voor aangehouden was. Fotoconfrontatie leidde vrijdag tot de aanhouding van de verdachte. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Twee aanhoudingen na mishandeling
Geffen - Vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur zijn een 28-jarige man uit Rosmalen en een 55-jarige man uit Arnhem aangehouden in een winkel aan Het Geffens veld in verband met mishandeling. De mannen hadden een zakelijk geschil en de oudste sloeg de jongste een gebroken neus. Beide mannen deden aangifte tegen elkaar en zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Beginnende bestuurders moeten rijbewijs inleveren
's-Hertogenbosch - Zaterdagochtend omstreeks 01.00 uur is een 26-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Zuid-Willemsvaart voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. De beginnend bestuurder had acht keer teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens had de man lege bierblikjes en gripzakjes in zijn auto liggen. Bij zijn aanhouding bedreigde en beledigde hij de agenten. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.
's-Hertogenbosch - Zaterdagochtend omstreeks middernacht is een 22-jarige Osse vrouw aangehouden op het Brugplein voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurster had ruim vier keer teveel gedronken en moest haar rijbewijs inleveren. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Aanhouding na vechtpartij
's-Hertogenbosch - Zaterdagochtend omstreeks 04.00 uur is een 18-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden op de Hinthamerstraat voor mishandeling van een 16-jarige Bosschenaar. De verdachte had ruzie en de Bosschenaar wilde dit sussen. Vervolgens kreeg hij enkele rake klappen, waar hij een flinke bloedneus aan overhield. De man uit Sint Michielsgestel werd door het slachtoffer en door verschillende omstanders als verdachte aangewezen en is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht van brandstichting
Cuijk - Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur heeft een bestelwagen aan de Bostulp vlam gevat. Er is een vermoeden dat het hier om brandstichting gaat. Enkele getuigen hebben zich al bij de politie gemeld. De politie heeft ook gesproken met drie vrouwen, die ieder met een hond liepen in het plantsoen richting de Lavendel. De politie heeft nog enkele aanvullende vragen voor deze getuigen en hoopt dat zij contact op willen nemen met de politie in Cuijk, via 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Aangehouden met inbrekerswerktuig
Oss - Zaterdagochtend omstreeks 03.00 uur is een 27-jarige Ossenaar op de Groen van Prinstererstraat aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. Een melder zag op de Hertewissel drie verdachte personen met bivakmutsen en een bestelbus. Deze bestelbus werd op de Groen van Prinstererstraat onbeheerd aangetroffen. Agenten zagen de 27-jarige Ossenaar een brandgang in rennen en hielden hem aan in een aangrenzende tuin. In zijn auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Op basis hiervan is hij overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Dronken bromfietser aangehouden
Uden - Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur is een 17-jarige Udenaar op de Abdijlaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte trachtte de controle te ontvluchten, maar kon na een korte achtervolging alsnog staande gehouden worden. Tevens was hij niet in het bezet van een geldig bromfietsrijbewijs. De jongeman is overgebracht naar het bureau en na verhoor met twee verbalen heengezonden.


Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van bestuurder onder invloed van drugs
De politie heeft vrijdagavond rond 22.15 uur een 24-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op de Keizersgracht in Eindhoven. De politie kreeg wat eerder een melding dat daar een personenauto deels op de busbaan en het trottoir stond. De bestuurder zou onwel zijn. Ter plaatse trof de politie de 24-jarige Eindhovenaar aan. Hij bleek onder invloed van drugs te verkeren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, waarna hij is heengezonden.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs dronken brokkenpiloot in
De politie heeft vrijdagavond rond 22.40 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Anthony Fokkerweg. De man had daar met zijn personenwagen bij het optrekken voor de stoplichten een aanrijding veroorzaakt met een andere auto. Daarbij ontstond alleen materiƫle schade. Toen de politie de bestuurder aan een blaastest onderwierp, bleek hij teveel gedronken te hebben. Daarop is de man aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hij bleek een promillage van 1,85 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs dronken automobilist in
De politie heeft zaterdagmorgen om 1.40 uur een 19-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden op de Stratumsedijk. De man viel surveillerende agenten op omdat hij daar reed in zijn auto zonder verlichting. Daarop gaven ze de man een stopteken. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De man is daarop aangehouden en voor een nadere ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een promillage van 1,00 te hebben. Omdat de man nog een beginnen bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs dronken automobilist in
De politie heeft zaterdagmorgen rond 4.35 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Karel de Grotelaan. Agenten zagen de man daar rijden en gaven hem een stopteken om hem aan een blaastest te onderwerpen. Daaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Hij bleek een promillage van bijna 1,45 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt man aan met slagwapen
De politie heeft vrijdagavond om 20.15 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op de Mierloseweg. De man viel  surveillerende agenten op omdat hij met hoge snelheid in zijn personenwagen over die weg reed. Daarop gaven ze de man een stopteken. Bij de controle zagen de agenten dat de man een zogenoemde ploertendoder in zijn dashboardkastje had liggen. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is na verhoor proces-verbaal tegen hem opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het slagwapen is in beslag genomen en de man is heengezonden.





Helmond: Politie houdt fietsendieven aan
De politie heeft vrijdagavond om 22.45 uur twee jongens uit Helmond (14 en 16) aangehouden op het Stationsplein. Een getuige zag dat de jongens, samen met een andere jongen, een fiets weghaalden uit de stallingen daar en er vandoor gingen. De getuige alarmeerde de politie. Die kon de twee jongens, die inmiddels terug waren bij de fietsenstalling, aan de hand van hun signalement aanhouden. Zij waren in het bezit van een fiets waarvan het slot open was, maar de sleutel ontbrak. Het tweetal is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Bakel: Politie houdt man aan met mes in auto
De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.30 uur een 36-jarige man uit Bakel aangehouden op het Nuijeneind. De politie controleerde daar twee geparkeerde auto's. Bij een van de auto's trof de politie een mes in het portiervak aan. Daarop is de bestuurder aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De man is na verhoor op het bureau weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. 

Bladel: Politie vordert rijbewijs dronken en vluchtende automobilist in
De politie heeft vrijdagavond om 22.30 uur een 57-jarige man uit Bovekerke (B) aangehouden op de Berschotten. Agenten zagen de man eerder op de avond met hoge snelheid over de Turnhoutseweg in Reusel rijden in zijn personenauto. Om de man aan een blaastest te onderwerpen gaven ze hem een stopteken. Daaraan voldeed de man en hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het moment dat de man zijn rijbewijs wilde pakken uit de auto, startte hij die en ging er vandoor. De agenten hebben daarop in hun dienstvoertuig de achtervolging ingezet. De achtervolging voerde onder andere door de bebouwde kom van Reusel en het Industrieterrein in Bladel. Daarbij werd regelmatig de maximum snelheid overschreden. De man parkeerde zijn auto uiteindelijk aan de Berschotten in Bladen en daar konden de agenten hem aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Hij bleek een promillage van bijna 1,35 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Deurne: Man en vrouw zwaar gewond bij eenzijdige aanrijding
Bij een eenzijdige aanrijding op de Helmondsingel in Deurne zijn zaterdagmorgen rond 5.25 uur een 25-jarige man uit Rotterdam en een 27-jarige vrouw uit Nieuwekerk aan de IJssel zwaar gewond geraakt. De man raakte, rijdende in de richting Venray, door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en reed daarbij tegen een boom. Zowel de bestuurder als zijn passagier kwamen daarbij bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer bevrijd en zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter was ook ter plaatse. De politie heeft technisch onderzoek verricht.

Soerendonk: Politie houdt mannen aan voor heling
De politie heeft zaterdagmorgen rond 4.40 uur twee mannen (25 en 33 jaar oud) uit Leiden aangehouden op de Molenheide. Surveillerende agenten zagen daar een auto geparkeerd staan met daarin twee mannen. Toen zij het voertuig en de mannen controleerden zagen zij in de auto een losse nummerplaat liggen. Ook troffen ze een mes aan. Op de auto bleek bovendien aan de voorzijde een ander kenteken dan aan de achterzijde te zitten. In de wagen werd verder gereedschap en kleding aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De auto, het mes en de goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor meegnomen naar het politiebureau.

Waalre: Man aangehouden voor overval op snackbar
De politie heeft vrijdagavond rond 23.30 uur een 18-jarige man uit Waalre aangehouden op de Eindhovenseweg. Eerder op de avond werd in Waalre een cafetaria aan de Markt overvallen. Rond 21.00 uur kwam een gemaskerde man de cafetaria binnen en bedreigde de 29-jarige eigenaresse met een kruisboog. Op dat moment waren er geen andere personen in de zaak aanwezig. De man deed vervolgens een greep in de kassa en ging er daarna vandoor. Onderzoek van de politie leidde naar de 18-jarige man uit Waalre. Hij kon op de Eindhovenseweg worden aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers