dinsdag 26 oktober 2010
Eindhoven: Politie houdt mannen aan met wapens na achtervolging
De politie heeft maandag rond middernacht twee mannen uit Polen (21 en 25) aangehouden in een auto op de Leenderweg. Surveillerende agenten zagen de 21-jarige bestuurder met hoge snelheid over de busbaan rijden op de Aalsterweg. Na een achtervolging waarbij de bestuurder door rood reed op de kruising Aalsterweg/Boutenslaan, stopte de bestuurder zijn voertuig op de Leenderweg. Bij controle bleek dat de 21-jarige Pool een stroomstootwapen en een gaspistool bij zich droeg. Ook bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies de bestuurder een promillage van 1,40. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek. De wapens zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Politie houdt derde verdachte aan voor poging diefstal auto
De politie heeft maandagavond rond 18.45 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden op het politiebureau aan de Aalsterweg. De verdachte meldde zich daar op verzoek van de politie. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging diefstal van een auto. Eerder werden hiervoor twee verdachten op heterdaad aangehouden op de Tuinstraat (zie het 1e persbericht van zondag 24 oktober). Zij zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De 21-jarige Eindhovenaar is ingesloten voor nader onderzoek.

Ruim 600 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen
Rosmalen - Het Regionaal Milieuteam van de politie Brabant-Noord heeft maandagmiddag rond 16.00 uur 605 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag in twee bergingen die hoorden bij een woning aan de Pastoor Hordijkstraat. Volgens de bewoner was het illegale vuurwerk van zijn zoon die op dat moment niet thuis was. De politie zal de deze man nog gaan horen. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.
Verkeerde, onveilige opslag van (illegaal) vuurwerk, kan bij een onbedoelde explosie in bijvoorbeeld een woonwijk desastreuze gevolgen hebben. Tips over illegale vuurwerkhandel en/of -opslag zijn dan ook in het belang van uw eigen veiligheid zeer welkom bij de politie: telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Invordering rijbewijs bij snelheidscontrole
Lithoijen - Bij een snelheidscontrole op de J.F. Kennedybaan werd maandagavond rond 20.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige Ossenaar. De automobilist reed 130 km/uur terwijl de maximum snelheid 80 km/uur is. Omdat hij 50 km/uur te hard reed werd zijn rijbewijs ingenomen en is er proces-verbaal opgemaakt.
De politie controleerde tussen 19.00 en 22.00 uur, in totaal werden ongeveer 85 bestuurders gecontroleerd. Naast de Ossenaar die zijn rijbewijs moest inleveren, kregen nog eens acht bestuurders een bekeuring omdat ze harder dan 80 km/uur reden.

Winkeldievegge (81) aangehouden
Veghel - Op maandagmiddag is rond 16.15 uur op de Hoofdstraat een 81-jarige vrouw uit Veghel aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wordt er van verdacht in een warenhuis etenswaren in haar scootmobiel te hebben verstopt. Zij werd door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Ze is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Man bekneld bij aanrijding
Rosmalen - Een 29-jarige automobilist uit Rosmalen is dinsdagmorgen rond 08.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A2 bij Rosmalen. De man reed in de richting van Utrecht, en moest de afslag naar Waalwijk hebben. Hij voegde rechts in, en zag daarbij een auto die voor hem reed over het hoofd. De bestuurder botste op het voertuig van een 42-jarige man uit Nistelrode. De man uit Rosmalen droeg geen gordel en raakte door de aanrijding bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft hem uit de auto gehaald. Vervolgens is de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht met een pijnlijke pols en knie. Uit een blaastest bleek dat hij niet gedronken had. De andere automobilist raakte niet gewond.

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers