donderdag 21 oktober 2010
Eindhoven: Politie houdt verdachten aan voor schiet-/steekincident
De politie heeft dinsdagochtend twee Eindhovenaren van 22 en 44 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid van een schiet-/steekincident die op zondag 18 juli plaatsvond op de Stephensonstraat. Dinsdagochtend omstreeks 6.00 uur werd de jongste van de twee in Oirschot aangehouden. De 44-jarige werd omstreeks 7.30 uur in zijn verblijfplaats in Eindhoven aangehouden. Op zondagavond 18 juli omstreeks 23.00 uur raakte bij het schietincident een 27-jarige man uit Geleen gewond. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De man was buiten levensgevaar. Direct na het incident startte de politie een onderzoek op. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Eindhoven: Politie pakt man op voor meerdere straatroven
De politie heeft woensdagochtend rond 7.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in Woensel Noord. Hij wordt ervan verdacht in de periode van 27 september tot 19 oktober van dit jaar in totaal acht straatroven te hebben gepleegd in Eindhoven. Drie van deze straatroven betrof een poging. De slachtoffers betroffen allen minderjarige jongens, afkomstig uit Eindhoven. Eén slachtoffer van 14 jaar komt uit Gemert.
De Eindhovenaar zou op 27 september rond 15.15 uur een 16-jarige jongen beroofd hebben van zijn GSM. Onder bedreiging moest de jongen zijn telefoon afgeven. Op 6 oktober zou hij vier berovingen hebben gepleegd. Omstreeks 13.30 uur werd een 14-jarige fietser tot stoppen gedwongen op de Franklin D Rooseveltlaan. Het slachtoffer zag kans er vandoor te gaan zonder dat de verdachte iets buit had gemaakt. Tussen 13.30 en 14.30 uur werden 2 jongens van 16 jaar bedreigd op de Woenselsestraat. Ook zij konden vluchten. Rond 15.30 uur werd op de Bisschop Bekkerslaan een 14-jarige fietser gedwongen te stoppen. Hij moest onder bedreiging zijn GSM afgeven. Ook moest hij een geldbedrag van enkele euro's pinnen en dit aan de verdachte geven. Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan werd rond 16.45 uur een 14-jarige jongen uit Gemert beroofd van zijn geld, enkele euro's.
Op 8 oktober zou de Eindhovenaar twee 15-jarige jongens met een mes bedreigd hebben op de Rode Kruislaan. Beide jongens moesten hun GSM afgeven aan de verdachte. Op de Doctor Cuyperslaan werd van een 16-jarige jongen een GSM gestolen. Dit gebeurde op 11 oktober. Op 19 oktober rond 16.30 uur werd een 15-jarige jongen met een vriend (gegevens onbekend) bedreigd. Omdat de jongens geen geld bij zich hadden, is de verdachte er zonder buit vandoor gegaan.
De Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor een rechter-commissaris.

Eindhoven: Politie houdt man aan bij woning ex-vriendin
Woensdagmiddag omstreeks 17.10 uur heeft de politie een 33-jarige Eindhovenaar voor de woning van zijn 42-jarige ex-vriendin in Woensel-Zuid aangehouden. Zij waarschuwde de politie toen hij de ruit van de voordeur kapot sloeg en vervolgens probeerde binnen te  komen. De man pleegde hevig verzet bij zijn aanhouding. Uiteindelijk is hij met boeien om overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw deed aangifte van vernieling.

Eindhoven: Politie verhoort minderjarigen over strafbare feiten
Een 10-jarig meisje, een 10-jarige jongen en een 9-jarig meisje uit Eindhoven zijn afgelopen week verhoort door de politie over diverse strafbare feiten. De drie zouden zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal en poging diefstal van sleutels en portemonnees in Eindhoven. Hun slachtoffers waren veelal oudere mensen waar zij met een smoesje de woning binnendrongen, bijvoorbeeld dat zij gebruik wilden maken van het toilet. Zij zouden ook betrokken zijn bij de mishandeling van een 90-jarige vrouw. Zij werd door kinderen aangevallen toen zij haar hond aan het uitlaten was in het Amandelpark. De vrouw werd gespuugd en geslagen. Op 10 oktober stalen zij de sleutels van de scootmobiel van een 85-jarige Eindhovense vrouw. Even later gingen zij er ook met haar scootmobiel vandoor. Een getuige zorgde er voor dat de vrouw haar scootmobiel terug kreeg. De drie hebben de strafbare feiten bekend. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld en vanuit de politie is een zorgmelding uitgestuurd. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen betrokken zijn bij deze strafbare feiten en wil daarom met name ouderen waarschuwen geen vreemden binnen te laten.

Helmond: Politie vordert rijbewijs in van roekloze beginnend bestuurder
De politie heeft met behulp van de onopvallende videosurveillance op woensdagavond omstreeks 19.00 uur het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Helmond ingevorderd. Dat gebeurde nadat de bestuurder enkele malen achter elkaar een verkeersovertreding beging. Over de A270 te Nuenen negeerde hij een rood kruis boven een baanvak. Even later reed hij met een gemiddelde snelheid (gecorrigeerd) van 94 km/u, terwijl hier slechts 70 is toegestaan. Vervolgens kleefde hij lange tijd achter zijn voorganger met een onderlinge afstand van minder dan vier meter. Tot slot reed hij aan de linkerzijde van de vluchtheuvel een rij stilstaande auto's voorbij en negeerde daarbij een rood licht. Hij werd op de Hoofdstraat aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Naast de invordering van het rijbewijs wordt tegen de roekeloze beginnend bestuurder een proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Deurne: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist
De politie vorderde donderdagmorgen omstreeks 0.40 uur het rijbewijs in van een 43-jarige automobilist uit Helmond. De man werd kort daarvoor gecontroleerd op de Heitrak. Een blaasproef gaf aan dat hij gedronken had. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 1,5 aan. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Son en Breugel: Fietster gewond na aanrijding met auto
Een 13-jarig fietsertje uit Breugel liep een beenbreuk op toen ze in botsing kwam met een 21-jarige automobilist uit Veldhoven. Komende vanuit Son reed de automobilist over het Pieter Breughelplein. Ter hoogte van de afslag met de Stakenburgstraat wilde de bestuurder rechtdoor rijden. In tegengestelde richting kwam het meisje aan gefietst. Zij wilde de Stakenburgstraat inslaan. Hierbij overzag zij de personenauto en was een botsing niet meer te vermijden. De fietster kwam hierdoor ten val en brak haar been. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Bureau Brabant over pinnen met gestolen pinpas
In de televisie-uitzending van Bureau Brabant op 25 oktober aanstaande komt een item dat gaat over een incident dat plaatsvond in Valkenswaard. De pinpas van een 92-jarige mevrouw, die in een verpleeghuis woont is tussen vrijdag 25 en zondag 27 juni 2010 gestolen. De pas zat in haar tas. Op zondag 27 juni 2010 werd geconstateerd, dat er een groot geldbedrag van de rekening van het slachtoffer was afgehaald. Degene, die met de pas heeft staan te pinnen is te zien op bewakingsbeelden.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 25 oktober 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 26 oktober  2010 om 16.55 uur.

Waalre: Politie houdt verdachte met mes aan in auto
De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.10 uur op de Brabantialaan een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat tezamen met drie andere personen in een auto. Het viel de surveillerende agenten op dat de auto rondjes in de buurt reed en af en toe stilstond bij huizen en auto's. Zekerheidshalve werd de auto staande gehouden. Bij controle van de personen bleek dat een van hen een mes bij zich had. Hij werd daarvoor aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het mes is in beslag genomen.
http://www.inwonersnieuws.nl/

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers