zondag 17 oktober 2010
Geldrop: Politie zoekt getuigen van beroving op de Burght

De politie roept getuigen op zich te melden wanneer ze denken iets te hebben gezien dat te maken kan hebben met het volgende incident. Zaterdagmiddag tussen 17.20 en 17.30 uur is een 45-jarige vrouw uit Mierlo slachtoffer geworden van een straatroof. Zij liep over de Burght toen twee voor haar onbekende personen hard achter haar aan kwamen lopen. Beide jongens begonnen aan haar te trekken en probeerden haar schoudertas te pakken. Omdat zij zich verzette ontstond er een worsteling en viel ze hierdoor hard op de grond. Op dat moment zag een van de daders kans haar tas weg te nemen. De tasjesrovers renden vervolgens weg in de richting van de Dommeldalseweg. Hierna gingen beide daders een kant op; de een richting de Molenstraat, de ander liep via de Dommeldalseweg langs een parkeerplaats en rende vervolgens een daar gelegen plantsoen in. Later is de tas door een omstander in de onmiddellijke omgeving aangetroffen met daarin haar spullen. Het signalement van de daders. Dader 1: Een normaal postuur maar een kop kleiner dan dader 2 en in de leeftijd van 16/18 jaar. Hij heeft een blanke huidskleur. Wat kleding betreft is het volgende bekend. Hij droeg een joggingvest met capuchon, vermoedelijk licht grijs van kleur. Daaronder droeg hij een joggingbroek en gympen. Hij had een sjaal of een col voor zijn mond. Dader 2: Normaal postuur, een kop groter dan dader 1 en ook in de leeftijd van 16/18 jaar. Hij droeg een donker joggingvest met capuchon, had gympen aan en had eveneens een sjaal of col voor zijn mond. Wanneer u denkt de daders gezien te hebben of u was getuige van de straatroof, neem dan contact op met de politie: 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

www.inwonersnieuws.nl

Eindhoven: Politie houdt verdachten aan voor poging straatroof

De politie heeft zondagmorgen omstreeks 4.30 uur op de Doctor Berlagelaan twee Eindhovenaren van 20 en 28 jaar op heterdaad aangehouden. Op het fietspad in de rijrichting Barrierweg zag de politie drie personen staan. Een van hen wuifde naar de politie. Toen de politie bij hen stond vertelde de man - een 28-jarige fietser uit Eindhoven - dat de twee anderen hem op het fietspad tegenhielden en zijn portemonnee opeisten. De politie nam de twee verdachten apart. Bij fouillering van de twee mannen werd inbrekersgereedschap, waaronder een lifehammer aangetroffen. De 28-jarige verdachte had ook twee messen bij zich en goederen vermoedelijk afkomstig van diefstal, waaronder een frontje van een autoradio. De 28-jarige deed aangifte van de poging tot beroving. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

www.inwonersnieuws.nl

Helmond: Vrouw overlijdt in ziekenhuis na verkeersongeval

Zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond op de Kasteel Traverse een aanrijding plaats tussen een 82-jarige voetgangster uit Helmond en een auto, bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Beverwijk. Hij reed over de Kasteel Traverse, komende vanuit de richting Eindhoven. Komende vanuit de Kerkstraat-Zuid kwam de vrouw over het trottoir aanlopen. Volgens ooggetuigen zou ze bij de voetgangersoversteekplaats plotseling de weg zijn over gestoken. De automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer werd buiten kennis overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij later op de avond aan haar verwondingen overleden.

www.inwonersnieuws.nl

Helmond: Politie houdt man aan voor bedreigen moeder

Een 22-jarige Helmonder is zondagmorgen omstreeks 5.50 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan aangehouden. Hij kwam zichzelf aanmelden voor een incident dat omstreeks 4.30 uur plaatsvond in de woning van zijn 42-jarige moeder in Helmond Oost. Hier zou hij zijn moeder hebben bedreigd met de dood. Hierna verliet hij haar woning. Van de bedreiging deed de vrouw aangifte. De man werd ingesloten voor verder onderzoek.

www.inwonersnieuws.nl

0 reacties:

Inwonersnieuws

Blog Archive

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers